Džekijs Čans sola miljonu juaņu tam, kurš atradīs zāles pret koronavīrusu

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasАктер Джеки Чан
Актер Джеки Чан - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slavenais ķīniešu aktieris nolēma nepalikt malā un palīdzēt saviem tautiešiem cīņā ar koronavīrusu.

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. Ķīniešu aktieris Džekijs Čans apsolīja miljonu juaņu (aptuveni 130,5 tūkstoši eiro) vakcīnas pret koronavīrusu 2019-nCoV atklājējam, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Strait Times.

"Zinātne un tehnoloģijas ir atslēga cīņā ar vīrusu, un es uzskatu, ka daudzi cilvēki piekrīt šim viedoklim, un ceru, ka zāles izdosies atrast pēc iespējas ātrāk. <…> Runa nav par naudu. Es nevēlos redzēt, kā nesen dzīvās ielas šobrīd stāv tukšas, nevēlos redzēt, kā mani tautieši cīnās ar vīrusu līdz nāvei, kad viņiem būtu jāizbauda dzīve," sacīja aktieris.

Decembra beigās Ķīnas varasiestādes informēja par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu blīvi apdzīvotajā Uhaņas pilsētā (Hubejas province). Eksperti konstatēja, ka slimību ierosina jauna tipa koronavīruss — 2019-nCoV.

Тест-системы для диагностики нового коронавируса - Sputnik Latvija
Ķīnā palēninās koronavīrusa izplatīšanās

30.janvārī Pasaules Veselības organizācija atzina slimību par starptautiskas nozīmes ārkārtas situāciju. Slimības izplatības līmenis Ķīnā ir ļoti augsts, tāpat kā Hubejas provincē un visā pasaulē.

Galvenie simptomi – sauss klepus, apgrūtināta elpošana, paaugstināta ķermeņa temperatūra, vājums. Dažkārt slimība norit bez pneimonijas, to pavada vien rets sauss klepus un neliela temperatūra, taču cilvēks var inficēt apkārtējos arī ar vāji izteiktiem simptomiem. Inficēto skaits pasaulē pārsniedzis 24,5 tūkstošus, miruši 492 cilvēki, 911 pacienti izveseļojušies. Sarežģītākā situācija ir Ķīnā, taču vīruss nokļuvis arī vairākās citās valstīs.

Ziņu lente
0