Krievija nosūtījusi EAES un NVS valstīm koronavīrusa diagnostikas līdzekļus

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Pāriet pie mediju bankasСотрудница лаборатории
Сотрудница лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šo testa sistēmu piegāde tiek īstenota "Rospotrebnadzor" kaimiņvalstu atbalsta pasākumu īstenošanas ietvaros potenciāla veicināšanai infekcijas slimību draudu apkarošanā.

RĪGA, 3. februāris – Sputnik. Krievija bezatlīdzības kārtā nodevusi Eirāzijas Ekonomiskās savienības un NVS dalībvalstīm līdzekļus koronavīrusa 2019-nCoV laboratoriju diagnostikai. Testa sistēmas izstrādāja "Rospotrebnadzor" Federālā budžeta zinātnes iestādes Virusoloģijas un biotehnoloģijas valsts zinātnes centrs "Vektor", raksta RIA Novosti ar atsauci uz dienesta portālu.

"Federālais Patērētāju tiesību un cilvēka labklājības aizsardzības dienests palīdzības sniegšanas nolūkos EAES un NVS dalībvalstīm, lai nepieļautu jaunās koronavīrusa infekcijas ievešanu un izplatīšanu, uz bezatlīdzības pamata nodod partnervalstīm jaunā koronavīrusa 2019-nCoV laboratorijas diagnostikas līdzekļus, kurus izstrādājis "Rospotrebnadzor" Federālā budžeta zinātnes iestādes Virusoloģijas un biotehnoloģijas valsts zinātnes centrs "Vektor"," teikts "Rospotrebnadzor" paziņojumā.

Курица - Sputnik Latvija
Klāt pie koronavīrusa: Ķīnā fiksēts putnu gripas uzliesmojums

Iepriekš nepieciešamo Krievijā ražoto līdzekļu daudzumu koronavīrusa diagnostikai nodeva Baltkrievijai, Armēnijai, Kazahstānai un Uzbekistānai. Tāpat drīzumā tiek plānotas testa sistēmu piegādes Tadžikistānai un Kirgizstānai.

"Testa sistēmu piegāde Eirāzijas reģiona valstīm tiek īstenota "Rospotrebnadzor" kaimiņvalstu atbalsta pasākumu īstenošanas ietvaros potenciāla veicināšanai infekcijas slimību draudu apkarošanā," piebilst iestādē.

Tāpat "Rospotrebnadzor" paziņojumā tiek atzīmēts, ka bezatlīdzības mūsdienu infekciju diagnostikas un profilakses līdzekļu piegāde ietilpst sadarbības nosacījumos epidēmiju pretošanās jomā un veic būtisku ieguldījumu iedzīvotāju veselības aizsardzībai Eirāzijas telpā.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka decembra beigās Ķīnas varasiestādes paziņoja par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu Uhaņā. Eksperti provizoriski noskaidroja, ka par slimības ierosinātāju kļuva jauna tipa koronavīruss – 2019-nCoV.

Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, mirušo skaits no jaunā tipa koronavīrusa Ķīnā ir sasniedzis 361, apstiprināti 17 200 inficēšanās gadījumi. Vēl vairāk nekā 100 cilvēku ir saslimuši ārpus Ķīnas, viens no viņiem ir miris. PVO atzina uzliesmojumu par starptautiska mēroga ārkārtas situāciju.

Ziņu lente
0