Koronavīruss sācis nogalināt cilvēkus ārpus Ķīnas robežām

© REUTERS / Aly SongПассажирка в маске в аэропорту Шанхая
Пассажирка в маске в аэропорту Шанхая  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reģistrēts pirmais koronavīrusa nāves gadījums ārpus Ķīnas robežām: Filipīnās 1. februārī miris vīrietis.

RĪGA, 2. februāris – Sputnik. Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas Filipīnu filiāles informāciju, Filipīnās no koronavīrusa miris 44 gadus vecs vīrietis. Viņa nāve kļuvusi par pirmo nāvi, ko vīruss 2019-nCoV izraisījis ārpus Ķīnas robežām, vēsta RIA Novosti.

Miris nevis vietējais vīrietis, bet gan 44 gadus vecs vīrietis no Uhaņas. Viņš bija otrais saslimušais Filipīnās, kuram tika apstiprināts koronavīruss. Vīrietis nomira vakar, 1. februārī.

​2019. gada decembra beigās Ķīnas varasiestādes paziņoja par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu Uhaņā. Pirmajiem saslimušajiem bija sakars ar jūras velšu tirgu. Eksperti provizoriski noskaidroja, ka par slimības ierosinātāju kļuva jauna tipa koronavīruss – 2019-nCoV.

Министерство здравоохранения Латвии - Sputnik Latvija
Viedoklis
Koronavīruss "palīdzēs": kā Latvija apdraud Krieviju

Pasaules Veselības organizācija 30. janvārī atzina jaunā koronavīrusa uzliesmojumu Ķīnā par starptautiska mēroga ārkārtas situāciju. Slimības izplatības līmenis Ķīnā tiek vērtēts, kā ļoti augsts un kā augsts reģionā un visā pasaulē.

Saskaņā ar aktuālākajiem datiem, kopējais saslimušo skaits Ķīnā sasniedzis 14 380 cilvēkus, miruši 304 cilvēki, no slimnīcām izrakstīti 328.

Ārpus Ķīnas robežām saslima vairāk nekā 100 cilvēku.

Ziņu lente
0