No koronavīrusa miris 41 cilvēks, saslimušie atklāti Francijā un Austrālijā

© Sputnik / Анна Раткогло / Pāriet pie mediju bankasРаспространение коронавируса нового типа в Китае
Распространение коронавируса нового типа в Китае - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar jaunā koronavīrusa tipa saslimušo skaits Ķīnā pieaudzis līdz 1287 cilvēkiem, uz Uhaņu vīrusa apkarošanai nosūtīti 1230 ārsti.

RĪGA, 25. janvāris – Sputnik. No jaunā koronavīrusa tipa Ķīnā, saskaņā ar 25.janvāra rīta datiem, miris 41 cilvēks, saslimušo skaits sastāda 1287 cilvēkus, vēsta Sputnik Baltkrievija ar atsauci uz Ķīnas Veselības lietu valsts komitejas oficiālajiem datiem.

"Divdesmit deviņās provincēs un pilsētās tika reģistrēti 1287 apstiprināti pneimonijas inficēšanās gadījumi, kurus izraisījis jaunais koronavīrusa veids, no tiem 237 cilvēki atrodas smagā stāvoklī, 41 cilvēks miris (39 cilvēki Hubei, viens – Hebei provincē, viens – Heilundzjanas provincē)," teikts paziņojumā.

Jaunais koronavīruss no Ķīnas: kas par to šobrīd ir zināms - YouTube - Sputnik Latvija
Video
Jaunais koronavīruss no Ķīnas: kas par to šobrīd ir zināms

Paziņojumā tiek atzīmēts, ka 38 pacienti izārstējās un tika izrakstīti no slimnīcas. Divdesmit provincēs arī reģistrēti 1965 gadījumi ar aizdomām par jauno koronavīrusa tipu. Vīruss ir izplatījies 30 valsts reģionos.

Vairāk nekā 13 tūkstoši cilvēku, kuriem bijis kontakts ar saslimušajiem, atrodas mediķu uzraudzībā.

Vīruss soļo apkārt pasaulei

Neraugoties uz visiem Ķīnas varasiestāžu pūliņiem, vīruss strauji izplatās visdažādākajās valstīs. Pieci inficēšanās gadījumi tika reģistrēti Honkongā, divi – Makao, trīs – Taivānā, četri – Taizemē, divi – Japānā, divi – Dienvidkorejā, divi – ASV, trīs – Vjetnamā, trīs – Singapūrā, viens – Nepālā, divi – Francijā.

Viens apstiprināts koronavīrusa gadījums reģistrēts Melburnā (Austrālijā). Saskaņā ar vietējo varasiestāžu datiem, saslimušais vērsās pie ārsta piektdien pēc tam, kad bija atlidojis no Uhaņas 19. janvārī, kur pavadīja divas nedēļas. Uzreiz pēc aizdomu parādīšanās viņu izolēja.

Uz Uhaņu nosūtīts vairāk nekā tūkstotis ārstu

Uz koronavīrusa uzliesmojuma izolēto Uhaņu Ķīnas varasiestādes nosūtīja papildus 1230 ārstus, lai palīdzētu vietējiem mediķiem.

Turklāt rezervei ir izsauktas vēl sešas brigādes, kuras ir gatavas izbraukt jebkurā brīdī.

Iepriekš aģentūra Xinhua paziņoja, ka pilsētā jau ir ieradušies 450 militārie mediķi, tostarp speciālisti, kuri cīnījās ar netipiskās pneimonijas (SARS) un Ebolas vīrusa epidēmijām.

Градусник и таблетки - Sputnik Latvija
Gripa Latvijā: epidēmijas upuru skaits pieaudzis līdz trīspadsmit

Iepriekš Ķīnas medijos un sociālajos tīklos parādījās paziņojumi, ka visas Uhaņas slimnīcas ir pārpildītas, nomocītie ārsti un medmāsas netiek galā ar pacientu plūsmu, slimnīcās trūkst gultasvietu un ārstu aizsarglīdzekļu.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem, 14 mediķi ir inficējušies ar vīrusu. Taču daži mediji apgalvo, ka to skaits ir krietni lielāks.

Decembra beigās Ķīnas varasiestādes paziņoja par nezināmas izcelsmes pneimonijas uzliesmojumu Uhaņā. Pirmajiem saslimušajiem bija sakars ar jūras velšu tirgu. Eksperti provizoriski noteica, ka par saslimšanas ierosinātāju kļuva jauns koronavīrusa tips – 2019-nCoV.

Ķīnas varasiestādes ir oficiāli apstiprinājušas, ka vīruss tiek nodots no cilvēka cilvēkam.

Visas svinības, kuras tika plānotas saistībā ar ķīniešu Mēness kalendāra Jaunā gada iestāšanos, valstī ir atceltas.

Ziņu lente
0