Tā mēdz gadīties reizi 100 gados: daļa Austrālijas ir applūdusi

© Foto : pixabay.com / kitkatty007Город Сидней, Австралия
Город Сидней, Австралия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viena daļa Zaļā kontinenta smagi cieš lietavu rezultātā, kamēr otra deg – septembrī uzliesmojušie ugunsgrēki vēl joprojām nav likvidēti.

RĪGA, 19. janvāris – Sputnik. Austrālijas austrumu piekraste saskārusies ar spēcīgām lietavām un plūdiem, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz vietējo portālu news.com.au.

Kvīnslendas štata meteoroloģiskais dienests brīdina par lietavām. Liels skaits ceļu reģionā ir slēgti laikapstākļu dēļ, pilsētās štata dienvidaustrumos nedarbojas parki, cilvēki spiesti izmantot laivas, lai pārvietotos pa applūdušajām maģistrālēm.

Коала в Австралийском парке рептилий после ливня, который потушил лесной пожар - Sputnik Latvija
Domāju, ka ar puķēm gaidīs: veterināram no Latvijas nedeva glābt Austrālijas koalas

Ziņots, ka tamlīdzīgas lietavas mēdz gadīties reizi simt gados.

Vienlaikus kaimiņos – Dienvidvelsas un Viktorijas štatos vēl joprojām plosās meža ugunsgrēki.

Liels skaits štatu iedzīvotāju palikuši bez elektrības, evakuēti iedzīvotaji nevar saņemt nekādu informāciju par saviem mājokļiem.

Ugunsgrēki, kas sākās Austrālijā jau aizvadītā gada septembrī, vēl joprojām nav likvidēti: izdegušās platības jau sasniegušas miljoniem hektāru, pēdējo mēnešu laika liesmas aiznesušas 27 cilvēku dzīvības, iznīcinājušas vairāk nekā divus tūkstošus māju, nogalinājušas vairāk nekā miljardu dzīvnieku. Dažviet ugunsgrēks ir tik spēcīgs, ka tā radītie biezie dūmi kavē liesmu likvidāciju no gaisa.

Ziņu lente
0