Londonā lietuviete sarīkoja dueli starp saviem pielūdzējiem

© Sputnik / Sergey MelkonovВыставка охотничьих и рыболовных принадлежностей и аксессуаров
Выставка охотничьих и рыболовных принадлежностей и аксессуаров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sievieti tur aizdomās par to, ka viņa faktiski izplānoja sava bijušā vīra slepkavību, kas bija jāīsteno viņas mīļākajām, un pēc tam centās slēpt svarīgākos pierādījumus.

RĪGA, 16. janvāris – Sputnik. Lielbritānijā tiesā 35 gadus vecu lietuvieti Astu Juskauskieni par to, ka viņa organizēja "Viduslaiku" nāvējošo dueli starp savu bijušo vīru un mīļāko, vēsta britu izdevums The Daily Mail

Saskaņā ar izdevuma datiem, četru bērnu mātei Juskauskienei var draudēt mūža cietuma ieslodzījums par slepkavību ar iepriekšēju nodomu.

Pēc šķiršanās 2018. gada beigās viņa sāka tikties ar 25 gadus vecu Mantu Kvedaru, kas iepriekš izcietis sodu Lietuvas cietumā. Taču bijušais vīrs un jaunākās meitas tēvs, Ģedrs Juskauks, turpināja uzturēt attiecības ar bijušo sievu un apciemot viņu.

Logs - Sputnik Latvija
Īrijā latvietis nogalināja poli izsistā loga dēļ

Juskauskiene kādā no Stratfordas sānielām sarīkoja "dueli", kuras uzvarētājam bija jāsaņem viņas roka un sirds. Kautiņa laikā, kurš notika pērnā gada vasarā, Kvedars nogalināja Juskausku, izdarot viņam 35 naža dūrienus un pametot viņu nomirt kautiņa vietā. Pēcāk viņu aizturēja, un viņš atzinās slepkavībā.

Noskaidrojās, ka pirms tam "sirdsdāma" uzaicinājusi pretiniekus tikties kapsētā un tad piedāvājusi sarīkot dueli ielā, kur tirgo narkotikas, lai "katram gadījumam" par slepkavību varētu vainot dīlerus.

Izmeklēšana nonāca pie secinājuma, ka Juskauska un Kvedara tikšanās nebija nejauša, bet gan pēc vienošanās, ko apliecina viņu telefonsarunas ieraksts dienā pirms slepkavības. Pati Juskauskiene, saskaņā ar prokuroru vērtējumu, iepriekš zinājusi, ka Kvedars var pielietot vardarbību un nodarīt nopietnu kaitējumu Juskaskam, taču viņa ne vien nenovērsa iespējamo noziegumu, bet arī atbalstīja to.

Tāpat sievieti tur aizdomās par izmeklēšanai svarīgu pierādījumu slēpšanu saistībā ar slepkavību un melošanu nopratināšanas laikā.

Spriedumu Juskauskienei un Kvedaram plāno paziņot februārī.

Ziņu lente
0