Lielbritānijas aizsardzības ministrs pieļāvis, ka ASV vairs nebūs pasaules līderis

© Sputnik / Sergey MelkonovСолдат американской армии
Солдат американской армии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Volless norādīja, ka Lielbritānija ir ļoti atkarīga no ASV militārā atbalsta un ieteica diversificēt līdzekļus.

RĪGA, 13. janvāris - Sputnik. Lielbritānijai ir jābūt gatavai kara darbībām, nebalstoties uz Savienotajām Valstīm, jo tās var zaudēt pasaules līdera lomu, britu aizsardzības ministrs Bens Volless paziņoja intervijā izdevumam Sunday Times, vēsta RIA Novosti.

"Esmu satraukts par to, ka ASV var atkāpties no līdera vietas pasaulē. Tas nāktu par ļaunu gan pasaulei, gan mums. Mēs gatavojamies ļaunākajam iznākumam un ceram uz labāko," paziņoja ministrs.

"Pēdējā gada laikā ASV ir izvedušas bruņotos spēkus no Sīrijas, (ASV prezidents – red.) Donalds Tramps jautājumā par Irāku paziņoja, ka NATO ir jāpārņem darbs un jāuzņemas lielāka loma Tuvajos Austrumos. 2010. gadā izskanējusī pārliecība par to, ka mēs vienmēr būsim koalīcijā ar ASV, vienkārši vairs neatspoguļo to, kādu stāvokli mēs ieņemsim," piebilda Volless.

Ministrs norādīja, ka Lielbritānija lielā mērā ir atkarīga no ASV militārā atbalsta. "Mēs esam ļoti atkarīgi no ASV aizsardzības no gaisa, no amerikāņu izlūkošanas, izsekošanas līdzekļiem... Mums vajadzētu diversificēt mūsu līdzekļus," viņš pauda savu viedokli.

Volless atzīmēja: viņš cer, ka Lielbritānija ieņems aktīvāku pozīciju ar mērķi īstenot savas intereses nākotnē gan diplomātiskā ceļā, gan ar bruņoto spēku atbalstu.

"(Krievijas – red.) prezidents Putins ar ekonomiku, kas ir uz pusi mazāka nekā mūsējā, (ieņem – red.) proaktīvu pozīciju. Franči ieņem aktīvu pozīciju, pie kādas mēs atkal tiecamies," – apliecināja politiķis.

Ziņu lente
0