Irānā nogāzusies Ukrainas pasažieru lidmašīna Boeing: bojā gāja vairāk nekā 170 cilvēku

© AFP 2023 / -Крушение украинского самолета в Иране
Крушение украинского самолета в Иране - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas lidmašīna nogāzās 8. janvārī pie Teherānas Homeini starptautiskās lidostas; terorakta, kā arī raķešu trieciena versija netiek izskatīta.

RĪGA, 8. janvāris – Sputnik. Ukrainas Starptautisko aviolīniju lidmašīna Boeing 737 nogāzās drīz pēc izlidošanas no lidostas Teherānas dienvidrietumos, uz klāja atradās 176 cilvēki, izdzīvojušo nav. Saskaņā ar provizorisko informāciju, par katastrofas iemeslu kļuva tehniski bojājumi, vēsta RIA Novosti.

Ukrainas lidmašīna, kura izlidoja uz Kijevu, nogāzās trešdienas rītā, 8. janvārī, pie Teherānas Homeini starptautiskās lidostas. Uz klāja atradās 167 pasažieri un 9 ekipāžas locekļi. Izdzīvojušo nav. Saskaņā ar provizorisko informāciju, lielākoties tie bija Irānas pilsoņi. Ukrainas pilsoņu skaits, kuri atradās uz klāja, tiek precizēts.

Teherānas starptautiskās lidostas oficiālais pārstāvis paziņoja, ka par Boeing katastrofas iemeslu kļuva dzinēja uzliesmojums.

Lidostas drošības dienestā paziņoja, ka šobrīd notikuma vietā strādā glābšanas komandas, viņi dzēš lidmašīnas atlūzas, pēc kā sāksies meklēšanas operācija.

Starpiestāžu aviācijas ekspertu padomes eksperts Viktors Gaļenko, komentējot lainera katastrofas video, paziņoja, ka Irānas galvaspilsētas lidostas versija izskatās visiespējamākā. Visticamāk, lidmašīna patiešām nogāzās dzinēja uzliesmojuma dēļ. Varbūtība, ka lidmašīna tika notriekta, ir ārkārtīgi zema.

"Domāju, ka diez vai notrieca, augstums bija neliels, kā arī tālu no Irākas un Persijas līča. Spriežot pēc privātā video, lidmašīna noteikti dega," pateica Gaļenko.

Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis izteica līdzjūtību Boeing katastrofā bojāgājušo tuviniekiem Irānā. Viņš atzīmēja, ka Ukrainas vēstniecība šobrīd noskaidro informāciju par traģēdijas apstākļiem un bojāgājušo sarakstiem.

"Mana visdziļākā līdzjūtība visu pasažieru un ekipāžas locekļu radiem un tuviniekiem," uzrakstīja Zeļenskis savā Facebook lapā.

Ziņu lente
0