Tramps paziņojis par Kosmisko spēku izveidi ASV bruņotajos spēkos

© REUTERS / CARLOS BARRIAПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šī gada budžeta ietvaros Kosmiskajiem spēkiem tiks atvēlēti 40 miljoni dolāru. Sākotnēji tos veidos 200 cilvēki.

RĪGA, 21. decembris – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps militārā budžeta parakstīšanas ceremonijā oficiāki paziņojis par Kosmisko spēku izveidi, vēsta RIA Novosti.

"Šodien mums ir ārkārtīgi svarīgs pavērsiens vēsturē, šodien mēs oficiāli iepazīstinām ar mūsu bruņoto spēku jaunu atzarojumu, kas ieguvis Kosmisko spēku nosaukumu," Tramps teica, parakstot budžetu. Ceremoniju pārraidīja telekanāls Fox News.

Prezidents informēja, ka Kosmisko spēku vadību uzņemsies GKS ģenerālos Džons Reimonds. Par to, ka par Kosmisko spēku izveidi Donalds Tramps oficiāli ziņos 2020.gada aizsardzības budžeta parakstīšanas ceremonijā, žurnālistiem iepriekš pastāstīja Pentagona vadītājs Marks Espers.

Планета Земля - Sputnik Latvija
Viedoklis
Bīstamais kosmoss: ASV pielikušas punktu svarīgai starptautiskai iniciatīvai

Šī gada budžeta ietvaros Kosmiskajiem spēkiem tiks atvēlēti 40 miljoni dolāru. Sākotnēji tos veidos 200 cilvēki.

Otrdien ASV Senāts apstiprināja ASV aizsardzības budžetu 2020.gadam 738 miljardu dolāru apmērā. aizvadītajā nedēļā par dokumentu jau nobalsoja Pārstāvju palāta.

Jāpiebilst, ka budžetā paredzēti pasākumi "Krievijas savaldīšanai" un sankcijas pret Krievijas gāzesvadu projektiem. Tā ietvaros Pentagons sāks īstenot virkni modernizācijas programmu un turpinās darbu pie hiperskaņas ieročiem, mākslīgā intelekta un vērstās enerģijas tehnoloģijām.

Ziņu lente
0