Latvijas pilsonim piespriests cietumsods par spiegošanu Luganskā

Суд, правосудие
Суд, правосудие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašpasludinātās Luganskas Tautas Republikas Augstākā tiesa atzinusi Latvijas pilsoni Valentinu Veselovu par vainīgu spiegošanā un piespriedusi viņam brīvības atņemšanu uz desmit gadiem un 6 mēnešiem.

RĪGA, 19. decembris — Sputnik. Latvijas pilsonis Valentins Veselovs notiesāts pašpasludinātajā Luganskas Tautas Republikā par spiegošanu. Tiesa piespriedusi brīvības atņemšanu uz desmit gadiem un 6 mēnešiem, kā arī mantas konfiskāciju, liecina informācija LTR Valsts drošības ministrijas mājaslapā.

Последствия обстрела Мариуполя - Sputnik Latvija
Ukrainas DD slepenā cietuma bijušie ieslodzītie stāsta par "bibliotēkas" šausmām

Pašpasludinātās Luganskas TR VDM rīcībā esošie dati liecina, ka Latvijas specdienesti savervējuši Veselovu jau 2004.gadā, viņam bija piešķirts pseidonīms Elfs. 2014.gadā vīrietis tika nogādāts Luganskas Tautas Republikas teritorijā, kur vāca militāra rakstura ziņas, kā arī informāciju par sociāli politisko un ekonomisko situāciju republikā. Visus datus viņš nodevis Latvijas izlūkdienestam, kas plānoja ar to palīdzību kaitēt LTR drošībai, teikts VDM paziņojumā.

Pret Veselovu tika ierosināta krimināllieta. Saskaņā ar tās materiāliem LTR Augstākā tiesa piespriedusi viņam brīvības atņemšanu uz desmit gadiem un 6 mēnešiem ar mantas konfiskāciju par noziedzīgu darījumu, ko pares LRT Kriminālkodeksa 336.pants ("Spiegošana").

Ziņu lente
0