Ukrainas vietne "Myrotvorets" informējis par darbības apturēšanu

© Pixabay / pompiРабота за компьютером
Работа за компьютером - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vietne "Myrotvorets" pazīstama ar skandalozajām publikācijām, kurās sniegti žurnālistu, pašpasludināto Doņeckas un Luganskas tautas republiku zemessargu un citu, par "dzimtenes nodevējiem" sauktu cilvēku personas datus.

RĪGA, 11. decembris – Sputnik. Skandalozi pazīstamā Ukrainas vietne "Myrotvorets" paziņoja, ka nolēmis ierobežot piekļuvi saviem datiem, vēsta RIA Novosti.

"Šodien, 2019.gada 10.decembrī pl.18:00 mēs pilnībā apturam Myrotvorets serverus, konkrētāk: vietni myrotvorets.center un visus tās spoguļus," teikts ziņojumā vietnē.

Pieejamā informācija liecina, ka piekļuve datiem tiks uz laiku nodrošināta tikai atsevišķu kategoriju lietotājiem noteiktā slēgtā resursā.

Кандидат в президенты Украины, актер Владимир Зеленский в своем избирательном штабе в Киеве - Sputnik Latvija
Zeļenska sievu iekļāva Ukrainas ienaidnieku sarakstā portālā "Myrotvorets"

Minētā lēmuma iemesli netiek izpausti.

Vietne "Myrotvorets" pazīstama ar skandalozajām publikācijām, kurās sniegti žurnālistu, pašpasludināto Doņeckas un Luganskas tautas republiku zemessargu un citu, par "dzimtenes nodevējiem" sauktu cilvēku personas datus. 2016.gada pavasarī "Myrotvorets" publicēja žurnālistu, arī ārvalstu mediju darbinieku sarakstus, kuri saņēmuši akreditāciju Doņeckas un Luganskas tautas republikās. Toreizējā EDSO pārstāve mediju brīvības jautājumos Dunja Mijatoviča publikāciju nosauca par "biedējošu soli, kas var vēl vairāk apdraudēt žurnālistu drošību". Vietnes "Myrotvorets" īpašnieku darbības kritiski novērtēja arī Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zaharova. Vietnē publicēto informāciju viņa nosauca par "atklātu aicinājumu izrēķināties ar žurnālistiem".

Vietnes "Myrotvorets" datu bāzē iekļautas arī ziņas par virkni Krievijas kultūras darbinieku. Jāpiebilst, ka tas nav oficiāls resurss.

Ziņu lente
0