Bild: vācu teležurnālista villā atrastas padomju karavīra mirstīgās atliekas

© Sputnik / Саид Царнаев / Pāriet pie mediju bankasПоиски воинов, погибших в Великой Отечественной войне
Поиски воинов, погибших в Великой Отечественной войне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu mediji informē, ka būvdarbu laikā pazīstama televīzijas raidījumu vadītāja villā atrasts skelets. Kaulu stāvoklis liecina, ka cilvēks gājis bojā pirms ilgiem gadiem.

RĪGA, 5. decembris – Sputnik. pazīstamā televīzijas raidījumu vadītāja Gintera Jauha villā Potsdamā netālu no Berlīnes atrastas cilvēka mirstīgās atliekas. Atrastā ķivere un munīcija liecina, ka tas ir padomju karavīrs, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz tabloīdu Bild.

Izdevums pastāstīja, ka skelets atrasts būvdarbu laikā. Tas atradies zemē aptuveni 30 cm dziļumā, kaulu stāvoklis liecina, ka cilvēks gājis bojā pirms ilgiem gadiem. Tuvākajās dienās eksperti izpētīs mirstīgās atliekas, lai konstatētu nāves laiku un iemeslu. Pēc tam karavīrs tiks guldīts zemē.

Гвоздики. - Sputnik Latvija
Latvijā svinīgi pārapbedīja 275 Sarkanās armijas karavīru mirstīgās atliekas

Par to, ka atrasts padomju karavīrs, izdevumam pastāstīja Karavīru apbedījumu kopšanas tautas savienības Brandenburgas federālās zemes nodaļas vadītājs Olivers Braithaupts. Viņš norādīja, ka par to nav ne mazāko šaubu.

Cīņas par Potsdamu 1945. gada aprīlī kļuva par Berlīnes uzbrukuma operācijas daļu, kuras gaitā Sarkanā armija ieņēma Berlīni un pieņēma Vācijas bezierunu kapitulāciju. Krievijas kara vēsturnieki norāda, ka padomju spēku zaudējumi laikā no 16.aprīļa līdz 8.maijam Berlīnes uzbrukuma operācijas laikā sasniedza

352 475 cilvēkus, no viņiem neatgriezeniskie zaudējumi sastādīja 78 291 cilvēku.

Ziņu lente
0