Mediji vēsta par Liebritānijas armijas iespējamu sarukumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānija plāno joprojām piešķirt aizsardzībai vairāk nekā 2% IKP, tomēr patlaban tiek apspriesta iespēja samazināt karavīru skaitu.

RĪGA, 25. novembris – Sputnik. Tuvākajā laikā, iespējams, Lielbritānijas armija saruks, turklāt vienu no Karaliskās flotes aviācijas bāzes kuģiem plānots nodot valsts sabiedrotajiem izdevumu skaita samazināšanai, raksta RIA Novosti, atsaucoties uz Sunday Times.

Avīze informēja, ka Lielbritānija plāno joprojām piešķirt aizsardzībai vairāk nekā 2% IKP, tomēr patlaban tiek apspriesta iespēja samazināt karavīru skaitu. Atzīmēts, ka pastāv plāni to samazināt līdz 60-65 tūkstošiem cilvēku (britu armijā patlaban ir 73 tūkstoši cilvēku).

Истребитель F-16 - Sputnik Latvija
Nokritis privātmāju rajonā: ASV iznīcinātājs Japānā pazaudējis lādiņu

Turklāt, ziņo avoti, bruņoto spēku štābu priekšnieku starpā rit diskusijas par iespēju iekļaut rezervē vienu no valsts jaunākajiem aviācijas bāzes kuģiem vai iznomāt to ASV spēkiem ar mērķi samazināt izdevumus.

"(Lielbritānijas – red.) armija ienīst aviācijas bāzes kuģus, ko tie vienmēr uzskatījuši par smagi nesamu īpašumu, bet amerikāņiem tie patī. To (britu aviācijas bāzes kuģu – red.) priekšrocība ir tā, ka apkalpei vajadzīga daudz mazāka ekipāža nekā amerikāņu aviācijas bāzes kuģiem," konstatēja kāds avots.

Izdevums piebilda, ka diskusijas sasniegušas vien agrīnu posmu un rit saskaņā ar Lielbritānijas aizsardzības ministra Bena Vollesa norādījumiem par to, ka bruņotajiem spēkiem jāsamazina savas iespējas atbilstoši esošajiem līdzekļiem.

Ziņu lente
0