Ukrainas Ģenerālštāba priekšnieks: bāze Krimā biedē visu Eiropu

© Sputnik / Василий Батанов / Pāriet pie mediju bankasГенеральная репетиция парада кораблей ко Дню ВМФ в Севастополе
Генеральная репетиция парада кораблей ко Дню ВМФ в Севастополе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas Ģenerālštāba priekšnieks uzskata Krimu par placdarmu Krievijas kundzībai Vidusjūrā.

RĪGA, 25. novembris — Sputnik. Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks Ruslans Homčaks nosaucis Krimu par "placdarmu Krievijas kundzībai" Vidusjūrā, vēsta RIA Novosti.

"Tā tiek uzskatīta par spēcīgu Krievijas bāzi, kam jāiebiedē visa Eiropa un Ziemeļāfrika un jādod viņiem, Krievijai, iespēja uzkundzēties jau Vidusjūrā," Homčaks konstatēja intervijā aģentūrai "Ukrinform".

Ģenerālštāba priekšnieks precizēja, ka runājis tieši par Vidusjūru, nevis Melno vai Azovas jūru. Iepriekš Ukrainas prezidenta "pārstāvis" Krimā Antons Koriņevičs stāstīja, ka prezidenta Vladimira Zeļenska komanda strādā pie pussalas atgūšanas "stratēģijas". Pēc viņa vārdiem, Kijeva izstrādā "pārejas" likumus un lolo Krimsa iedzīvotāju reintegrācijas plānus. Pie tam Koriņevičs izslēdza iespēju īstenot vardarbīga scenārija iniciatīvas.

Концерт в честь 5-летия воссоединения Крыма с Россией - Sputnik Latvija
Krima atbildēja Ukrainai uz tās "pussalas atgriešanas stratēģiju" un deva labu padomu

Martā Krievijas Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas priekšsēdētājs Viktors Bondarevs paziņoja, ka Krievijas bruņoto spēku grupējums Krimā, kas pastāvīgi nostiprinās, neatstāj ne mazākās izredzes Krievijas potenciālajam pretiniekam. Pussalā izvērsti zenītraķešu kompleksi S-300 un S-400, "Buk M2", "Pancirj S1", kā arī pretkuģu raķešu krasta komplekss "Bastion", kas apgādāts ar mūsdienīgāko bruņojumu.

Krima kļuva par Krievijas reģionu pēc rederenduma 2014.gada martā, kurā lielākā daļa Krimas Republikas un Sevastopoles vēlētāju atbalstīja ieceri pievienoties Krievijas Federācijai. Vietējās varasiestādes organizēja referendumu pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014.gada februārī.

Krievijas valdība jau vairākkārt norādījusi, ka Krimas iedzīvotāji demokrātiski, stingri atbilstoši starptautiskajām tiesībām un ANO Statūtiem nobalsojuši par atkalpievienošanos KF. Saskaņā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārdiem, Krimas jautājums ir slēgts uz visiem laikiem.

Ziņu lente
0