No kurienes nākdami, puiši? Ukraiņu karavīri Donbasā pacēluši ASV karogu

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг США
Флаг США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Luganskas tautas republikas Tautas milicija novērtēja Ukrainas karavīru lēmumu pacelt savās pozīcijās ASV karogus.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Ukrainas karavīri Donbasā pacēluši virs savām pozīcijām ASV valsts karogus. Zvaigžņoti svītrainie karogi pamanīti arī Ukrainas Bruņoto spēku pozīcijās pie apdzīvotajām vietām Krimskā un Petrovskā, vēsta Sputnik Igaunija.

Par Savienoto Valstu simbolu parādīšanos priekšējās pozīcijās svētdien, 17. novembrī ziņoja pašpasludinātās Luganskas tautas republikas Tautas milicijas preses dienests.

"Ar tādiem soļiem tuvredzīgie ukraiņu karavadoņi cenšas visiem spēkiem pievērst savu aizbildņu uzmanību un likt saprast, ka ir gatavi uz visu, lai tikai saņemtu dāvanu no saimnieka rokas," teica TM preses dienestā.

© Фото ЛИЦUkrainas karavīri Donbasā pacēluši virs savām pozīcijām ASV valsts karogus
No kurienes nākdami, puiši? Ukraiņu karavīri Donbasā pacēluši ASV karogu - Sputnik Latvija
Ukrainas karavīri Donbasā pacēluši virs savām pozīcijām ASV valsts karogus

Pie tam Tautas milicijas pārstāvji atgādināja, ka valsts karogs, uzstādīts kādā rajonā vai pie kāda objekta apliecina tā piederību valstij, kuras karogs ir izkārts.

LTR Tautas milicija atzīmēja, ka ukraiņu karavīru lēmums demonstrēt ASV karogus karadarbības zonā var liecināt, "kā vadībā un ar kā vispusīgu atbalstu notiek karš Donbasā, kā arī, kam izdevīgs bruņotais konflikts Eiropas kontinenta austrumos".

Bruņotais konflikts Donbasā sākās 2014. gada pavasarī pēc tam, kad ar rietumvalstu atbalstu Kijevā notika varas apvērsums.

Флаги у Киевской городской администрации - Sputnik Latvija
ASV iekļāvušas Latviju starp "donorvalstīm", kam jāsniedz palīdzība Ukrainai

Lielākā daļa Doņeckas un Luganskas apgabalu iedzīvotāju atteicās atzīt antikonstitucionālā valsts apvērsuma rezultātus – reģionā tika organizēti referendumi par neatkarības pasludināšanu. Atbildot uz tautas gribas izpausmes rezultātiem, kuri neliecināja par labu Kijevai, jaunā Ukrainas valdība nosūtīja uz Donbasu karaspēku.

ANO dati liecina, ka laikā kopš karadarbības sākuma konfrontācijas rezultātā Donbasā gājuši bojā vairāk nekā 3300 civiliedzīvotāji, vēl 9000 guvuši ievainojumus. Iepriekš Krievijas valdība aicināja Kijevu pārtraukt karadarbību un sēsties pie pārrunu galda ar pašpasludināto republiku pārstāvjiem. Visi Maskavas aicinājumi tika ignorēti.

Ziņu lente
0