Mediji informēja, kad Krievija nodos Ukrainai aizturētos kuģus

© Пресс-служба пограничного управления ФСБ РФ по Республике Крым / Pāriet pie mediju bankasЗадержанные украинские корабли доставлены в порт Керчи
Задержанные украинские корабли доставлены в порт Керчи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Medijos sniegta informācija par to, ka tuvākajā laikā tiks noslēgta Krievijas un Ukrainas vienošanās par bruņoto kateru un velkoņa nodošanu Ukrainai, kas tika aizturēti par KF robežas pārkāpumu.

RĪGA, 17. novembris — Sputnik. Ukrainai piederošie kuģi, kas pērn tika aizturēti par Krievijas robežas pārkāpšanu, iespējams, tiks nodoti Ukrainai pirms "Normandijas četrinieka" valstu līderu tikšanās.

Par to, ka atbilstošas procedūras saskaņošana tiks noslēgta tuvākajā laikā informēja Sputnik Igaunija, atsaucoties uz izdevumu "Kommersant".

Избрание меры пресечения задержанным украинским морякам - Sputnik Latvija
Latvija izārstēs Ukrainas kareivjus, kuri organizēja provokāciju Kerčas šaurumā

Informēti avoti izdevumam pavēstījuši, ka aizturētie kuģi, iespējams, tiks nodoti līdz šī mēneša beigām, tas ir, pirms tikšanās "Normandijas formātā", kas ieplānota 9.decembrī Francijas galvaspilsētā. Avots norādīja, ka ndošanas procedūra noritēs iepriekš atrunātā vietā jūrā.

Viņš precizēja, ka peldlīdzekļi tiks nodoti Ukrainai bez munīcijas. Tāpat, viņš norādīja, Krievijā paliks ekipāžas locekļu personīgie ieroči, konfiscētā dokumentācija un sakaru līdzekļi.

"Tie visi ir lietišķie pierādījumi krimināllietā, kas tika ierosināta Krievijā pēc incidenta," paskaidroja "Kommersant".

Iepriekš vēstīts, ka 2018.gada novembrī Krievijas robežsargi aizturēja trīs Ukrainas Jūras spēku kuģus: bruņotos kuterus "Nikopoļ" un "Berdjansk", kā arī velkoni "Jani Kapu" pēc iebrukuma Krievijas teritoriālajos ūdeņos Melnajā jūrā.

Pēc atteikšanās pakļauties likumīgajām prasībām apstāties Krievijas krasta apsardze atklāja uguni pa parkāpējiem.

Rezultātā peldlīdzekļi tika nogādāti Kerčas ostā, pret to ekipāžām – Ukrainas kara jūrniekiem un UDD darbiniekiem tika ierosinta krimināllieta, un tiesa sankcionēja viņu arestu.

2019.gada septembrī arestrētie tika nodoti Ukrainai saskaņā ar Maskavas un Kijevas vienošanos par notiesāto un aizturēto personu apmaiņu.

Ziņu lente
0