Poļu mediji nosaukuši Makronu par "Kremļa noderīgo idiotu"

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Франции Эммануэль Макрон на зрительской трибуне перед полуфинальным матчем чемпионата мира по футболу между сборными Франции и Бельгии.
Президент Франции Эммануэль Макрон на зрительской трибуне перед полуфинальным матчем чемпионата мира по футболу между сборными Франции и Бельгии. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Poļu žurnālists ir pārliecināts, ka Eiropas valstis nespēj parūpēties par savu militāro drošību bez Vašingtonas atbalsta.

RĪGA, 9. novembris — Sputnik. Poļu izdevuma Wpost žurnālists Jakubs Meļņiks kritizēja Francijas prezidenta Emanuela Makrona izteikumus par "NATO smadzeņu nāvi", vēsta RIA Novosti

Rakstā "Makrons – Kremļa noderīgais idiots" korespondents apgalvo, ka Francijas valsts vadītājs aicina sabiedrotos nepaļauties uz ASV, taču pats nedomā palīdzēt kritiskā situācijā. Apstiprinot savu viedokli, materiāla autors klāstīja, ka Francijai militārs uzbrukums nedraud, bet austrumu flanga valstis it kā saskaroties ar tādu problēmu. Kā piemēru viņš minēja Poliju, Lietuvu, Latviju, Rumāniju un Igauniju, taču neprecizēja, kas gatavojoties tām "uzbrukt".

Президент Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Latvija
Makrons: NATO smadzenes ir mirušas, Eiropai vajadzīgs stratēģisks dialogs ar Krieviju

Pie tam poļu žurnālists ir pārliecināts, ka Eiropas valstis nespēj parūpēties par savu militāro drošību bez Vašingtonas atbalsta. Pēc viņa domām, aukstā kara laikā un pēc PSRS sabrukuma Eiropa bijusi bezspēcīga augošo problēmu priekšā.

"Diplomātiskā bezpalīdzība un apņēmības trūkums militārajā jomā bija galvenie iemesli, kuru dēļ uzliesmoja asiņainais karš Dienvidslāvijā 90.gados, ko izdevās apturēt tikai pēc amerikāņu iejaukšanās (tā notika aiz NATO izkārtnes, lai sabiedrotie Eiropā varētu saglabāt reputāciju)," raksta Meļņiks. Viņš nepiminēja, ka "amerikāņu iejaukšanās" nozīmēja civilo objektu apšaudes ar daļēji sadalītā urāna lādiņiem, un tajās pārsvarā cieta civiliedzīvotāji.

Visā rakstā žurnālists asi kritizē Francijas prezidentu. Viņš nosauca Emanuelu Makronu par "pozētāju", kurš izpleš asti, lai novērstu uzmanību no paša nopietnajiem trūkumiem. Pēc viņa domām, Makrons pastāvīgi sūkstas par to, ka atspiests malā starptautiskajā politikā, tāpēc viņam vajadzīga iespēja "publiski izraudāties".

Воздушный десант США участвует в военных учениях в Литве, архивное фото - Sputnik Latvija
Piesavinājušies un ekspluatē Baltiju: Lietuvas AM ir sajūsmā par NATO un ASV

Iepriekš Francijas prezidents Emanuels Makrons intervijā The Economist paziņoja, ka "NATO smadzenes ir mirušas". Viņš atgādināja, ka organizācijā nekādi netiek koordinēta stratēģisko lēmumu pieņemšana. Pēc viņa domām, ASV pagriež muguru sabiedrotajiem un īsteno neatkarīgu politiku Sīrijā. Makrons pauda pārliecību, ka Eiropai jāpamostas un jāsāk audzēt aizsardzības potenciāls, jo tā atrodas "pie bezdibeņa malas".

Virkne politiķu un diplomātu Krievijā atbalstīja Francijas prezidenta viedokli. Piemēram, ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova pauda uzskatu, ka Makrons ļoti precīzi definējis Ziemeļatlantijas alianses pašreizējo stāvokli. Savukārt Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis akcentēja, ka aklā solidaritāte ar ASV galu galā radīs visas Eiropas komu. Pie tam Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāja vietniece Natālija Poklonska atzīmēja, ka Eiropas valstis galu galā sapratīs, ka tās ir tikai instruments Vašingtonas spēlē un izlems veidot militāro bloku kopā ar savu galveno sabiedroto un aizstāvi - Krieviju.

Ziņu lente
0