Kijeva apsūdz Poliju par "ekonomisko genocīdu"

© Sputnik / Pavel PalamarchukДорожный знак, обозначающий территорию Украинского государства, у международного пункта пропуска через украинско-польскую границу
Дорожный знак, обозначающий территорию Украинского государства, у международного пункта пропуска через украинско-польскую границу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polija noteikusi Ukrainai provizorisko limitu 160 tūkstošu kravas autopārvadājumu apjomā 2020.gadam.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. Polijas viedoklis par kvotām starptautiskajiem kravu pārvadājumiem Ukrainai ir "ekonomiskais genocīds". Par to preses konferencē Kijevā paziņoja Ukrainas ekonomiskās attīstības ministra vietnieks, valsts tirdzniecības pārstāvis Tarass Kačka, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu "Ukrinform". 

"Es uzskatu, ka tas (Polijas pozīcija – red.) patiesībā ir ekonomiskais genocīds un atklāta ņirgāšanās par Ukrainas ekonomiku. Tas žņaudz mūsu tirdzniecību ar Eiropas Savienību," konstatēja Kačka.

Трубы газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Ziemeļu straume 2": poļi atkal palīdzējuši Krievijai un pievīluši Ukrainu

Viņš piebilda, ka Kijeva apspriedīs šo problēmu līdz brīdim, kad tā tiks atrisināta.

"Mēs uzskatām, ka tas nav divpusējs jautājums, bet gan jautājums par apzinātu kaitējumu mūsu ekonomiskajām attiecībām ar Eiropas Savienību," uzsvēra politiķis.

2020.gadā Polija noteikusi Ukrainai provizorisko limitu 160 tūkstošu kravas autopārvadājumu apjomā. Pie tam Kijeva informējusi Varšavu, ka ukraiņu pārvadātājiem vajadzīgi vismaz 200 tūkstoši atļauju gadā.

Jautājums par kvotu noteikšanu tiks izskatīts Ukrainas un Polijas infrastruktūras ministru tikšanās  gaitā, kas ieplānota novembra beigās.

Ziņu lente
0