Nokritis privātmāju rajonā: ASV iznīcinātājs Japānā pazaudējis lādiņu

CC BY 2.0 / Peter Mulligan / F16Истребитель F-16
Истребитель F-16 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raķeti, ko spāņu iznīcinātājs kļūdaini palaida Igaunijas debesīs, atrast neizdevās. Amerikāņu karavīriem Japānā paveicies – lādiņš, ko ASV Gaisa spēku iznīcinātājs F-16 pazaudēja treniņlidojumā, tika atrasts privātmāju rajonā.

RĪGA, 8. novembris — Sputnik. ASV Gaisa spēku iznīcinātājs F-16 treniņlidojumā Japānas gaisa telpā pazaudējis lādiņu, kas "par prieku" vietējiem iedzīvotājiem nokritis privātmāju rajonā, vēsta Sputnik Igaunija.

​Incidents noticis Aomori prefektūrā trešdienas vakarā, Twitter tīklā informēja ASV bruņoto spēku Japānā vadība. Provizoriskie dati liecina, ka upuru nav un kaitējums īpašumam nav nodarīts.

Japānas Aizsardzības ministrija sazinājusies ar vietējās pašvaldības iestādēm un ASV armijas vadību ar mērķi noskaidrot incidenta apstākļus.

Стратегический бомбардировщик ВВС США  B-52 - Sputnik Latvija
Amerikāņu B-52H pazaudējis detaļas mājupceļā pēc "uzbrukuma"

Jāpiebilst, ka tas nav pirmais incidents ar amerikāņu kara aviāciju Japānā. Piemēram, augustā smagais transporta helikopteris CH-53 "pazaudēja" plastmasas iluminatoru pie Okinavas salas krastiem.

Līdzīgas situācijas gadās arī Eiropā. Piemēram, oktobra beigās ASV stratēģiskā bumbvedēja B-52H lidojumā virs Lielbritānijas lidmašīnā nokrita daļa dzinēja, kas nokrita Breilsas pilsētas iedzīvotājas dārzā Vorkšīras grāfiste.

Jāpiebilst, ka incidents Aomori prefektūrā Japānā ļoti atgādina citu situāciju – raķetes "pazaudēšanu" Igaunijas gaisa telpā 2018.gada augustā. Toreiz vainīgs bija Sopānijas GKS iznīcinātāja Eurofighter pilots, kas kļūdaini palaida "gaiss-gaiss" tipa kaujas raķeti AMRAAM. Karavīriem neizdevās atrast ne izlaisto raķeti, ne tās fragmentus. Tikai brīnumainā kārtā netika fiksēti cilvēku upuri un kaitējums.

Ziņu lente
0