Internetā izsmej jauno ukraiņu "nenotriecamo" raķeti

© © Фото : КБ "Южное"Макет украинской сверхзвуковой противокорабельной ракеты "Молния"
Макет украинской сверхзвуковой противокорабельной ракеты Молния - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Komentētājiem šķitusi uzjautrinoša raķetes "Zibens" ("Bļiskavka") prezentācija izstādē "Ieroči un drošība 2019".

RĪGA, 5. novembris – Sputnik. Interneta lietotāji izsmējuši jauno ukraiņu "nenotriecamo" virsskaņas raķeti, kura esot paredzēta "aizsardzībai no Krievijas", vēsta Sputnik Lietuva.

Video ar raķetes "Zibens" ("Bļiskavka") maketa prezentāciju izstādē "Ieroči un drošība 2019" tika publicēts YouTube vietnē oktobra vidū. Konstruktors Oļegs Ždanovs paziņoja, ka to "praktiski nav iespējams notriekt". Lādiņa ātrums var sasniegt 2000-2500 kilometrus stundā, savukārt ar to apbruņos lidmašīnas Su-27 un Su-24M. Plānots, ka Ukraina varēs to izmantot, lai pretotos Krievijas flotei Melnajā un Azovas jūrā.

Komentāros YouTube lietotāji uzjautrinājās par raķeti, tostarp par tās īpašībām.

"Te man jāpiekrīt autoram. Plastmasu nav iespējams notriekt!" uzrakstīja Mil’ja Milan.

"Dotajā brīdī pasaulē praktiski nav līdzekļu, kas spētu pasargāt no ukraiņu raķetes "Zibens" – jo nav iespējams notriekt to, kā nav," uzrakstīja Sergejs Kondratjevs.

"Cik pensiju iztērēts šim kartona maketam?" ironiski norāda Vadims Zajkins.

"Interesanti, vai ekspertam, kurš paziņo, ka raķeti ar lidošanas ātrumu 2500 km/h nav iespējams notriekt, ir zināms par ZRK "TOR", "BUK", S-300, S-350, S-400 un citiem, kuri spēj pārtvert mērķus ar ātrumu 1000 m/s (3600 km/h) un augstāk," uzrakstīja Igors.

Ziņu lente
0