Aptauja: vairāk nekā puse amerikāņu nav dzirdējuši par uzbrukumiem Dievidslāvijai

CC BY-SA 3.0 / JU580 / Bombed building of Serbian MUP (Ministry of Police) in Knez Miloš StreetРазрушенное в результате натовской бомбардировки здание Союзного полицейского управления в Белграде
Разрушенное в результате натовской бомбардировки здание Союзного полицейского управления в Белграде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētījuma ietvaros sociologi apjautājās ASV iedzīvotājiem, vai viņi ir kaut ko dzirdējuši par NATO valstu koalīcijas darbībām Dienvidslāvijā.

RĪGA, 1. novembris — Sputnik. Vairāk nekā puse Savienoto Valstu iedzīvotāju nav dzirdējuši par uzlidojumiem Dienvidslāvijai kara laikā Kosovā 1999.gadā, liecina Sputnik Viedokļi aptauja.

Pētījuma ietvaros sociologi apjautājās ASV iedzīvotājiem, vai viņi ir kaut ko dzirdējuši par NATO valstu koalīcijas darbībām Dienvidslāvijā.  54% aptaujas dalībnieku paziņoja, ka neko nav zinājuši par uzlidojumiem. Apstiprinošu atbildi sniedza tikai 26% respondentu, vēl 20% aptaujāto nevarēja sniegt precīzu atbildi.

Ученик специальной музыкальной школы во время урока. - Sputnik Latvija
Aptauja: lielākā daļa ASV iedzīvotāju iebilst pret arābu ciparu izmantošanu skolās

Informācijas aģentūras un radio Sputnik pasūtīto aptauju organizēja vecākā socioloģiskā kompānija Francijā – Ifop no 2019. gada 2. līdz 15. oktobrim. Pētījumā ir atspoguļots 1001 respondenta viedoklis vecumā no 18 gadiem. Maksimālā atlases kļūda apkopotajos datos katrā valstī sastāda 3,1% ar iespējamo patiesīgumu 95%.

Starptautiskais projekts "Sputnik.Viedokļi" sāka darbu 2015.gada janvārī. Tā ietvaros regulāri tiek veikti sabiedriskās domas pētījumi Eiropas valstīs un ASV aktuālākajos sociālajos un politiskajos jautājumos. Projekta partnerti ir pētījumu kompānijas "Populus", "IFop" un "forsa".

Uzbrukums Dienvidslāvijai

1999.gadā albāņu separātistu – Kosovas Atbrīvošanas armijas kaujinieku – un Serbijas armijas un policijas konfrontācija noveda pie NATO spēku uzbrukuma Dienvidslāvijai, ko tobrīd veidoja Serbija un Melnkalne.

Dažādi vērtējumi liecina, ka operācijas "Sabiedroto spēks" rezultātā dzīvības zaudējuši no 400 līdz vairāk nekā tūkstoš cilvēki. Uzbrukums Dienvidslāvijai bija alianses pirmā militārā operācija, kas tika organizēta bez ANO Drošības padomes atbalsta.

Ziņu lente
0