Polijas uzņēmuma īpašniece izmetusi uz ielas mirstošu viesstrādnieku

© AP Photo / Czarek Sokolowski Люди держат связанные флаги Польши и Украины в Варшаве
Люди держат связанные флаги Польши и Украины в Варшаве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prokuratūra izvirzījusi apsūdzību pret uzņēmēju par palīdzības nesniegšanu savam darbiniekam – viesstrādniekam no Ukrainas.

RĪGA, 23. oktobris - Sputnik. Uzņēmuma īpašniece Polijā izmetusi uz ielas mirstošu darbinieku, vēsta telekanāls ТСН.

Piekarpatos dzimušais vīrietis strādājis zārku ražotnē Novi Tomislas pilsētas apkaimē. Maiņas laikā 36 gadus vecajam vīrietim kļuva slikti, taču uzņēmēja esot aizliegusi izsaukt ārstus un likusi, lai darbinieki dodas mājup. Nākamajā dienā vīrieša līķis tika atrasts 125 kilometru attālumā no darba vietas.

Рабочие на стройке, архивное фото - Sputnik Latvija
Mediji pastāstīja par "šausmīgiem" ņirgāšanās gadījumiem par ukraiņiem Polijā

Prokuratūra izvirzījusi apsūdzību pret uzņēmēju par palīdzības nesniegšanu savam darbiniekam.

Iepriekš mediji jau vairākkārt vēstījuši, ka peļņā uz Poliju aizbraukušie ukraiņi saduras ar "skandaloziem slepkavību un piekaušanas gadījumiem un pazemojumiem", savukārt tiesībsargājošās iestādes nereti ignorē viesstrādnieku iesniegumus.

Ik gadus sezonas darbos uz ārzemēm dodas aptuveni deviņi miljoni ukraiņu. Pēdējos gados rādītājs būtiski pieaudzis un turpina palielināties. Šī situācija kaitē Ukrainas ekonomiskajam stāvoklim.

Eurostat dati liecina, ka ukraiņi visbiežāk dodas peļņā uz Poliju. Ukraiņu migranti stāsta, ka algas Polijā viņiem šķiet kosmiskas, lai arī ar vietējām cenām tik tikko ļauj savilkt kopā galus. Viesstrādnieki stāsta, ka Polijā pret viņiem izturas kā pret "lētu darbaspēku", nereti darba apstākļi ir šausmīgi. Savukārt poļi sūdzas par to, ka ukraiņi nepārvalda poļu valodu un konkurē par darba vietām.

Ziņu lente
0