Krievijas diplomāti ieteica NATO mācīties Staļingradas kaujas vēsturi

© Sputnik / Emmanuil Evzerihin  / Pāriet pie mediju bankasНа Вокзальной площади Сталинграда во время налета немецкой авиации во время Великой Отечественной войны, 1942 год
На Вокзальной площади Сталинграда во время налета немецкой авиации во время Великой Отечественной войны, 1942 год - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas pastāvīgajās pārstāvniecībā NATO ieteica aliansei iztērēt naudu mācību grāmatām par Otrā pasaules kara vēsturi, kurās tiek stāstīts par Staļingradas kauju.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. Ziemas ekipējuma vietā NATO blokam būtu lietderīgāk iepirkt vēstures mācību grāmatām par Staļingradas kaujas notikumiem. Šādu padomu aliansei deva Krievijas diplomāti no Krievijas pastāvīgās pārstāvniecības NATO, vēsta Sputnik Igaunija.

Krievijas pārstāvniecības komentārs Twitter vietnē kļuva par reakciju uz NATO plāniem iepirkt militāro formastērpu operāciju veikšanai -40 grādu gaisa temperatūrā. Publikācijā iekļauta Staļingradas kaujas laikā sagūstīto hitleriešu fotogrāfija.

"NATO iepirkumu aģentūra pasūtījusi ziemas formastērpu (78 tūkstošus komplektu) un aukstā laika ekipējumu (70 miljonu eiro vērtībā) ziemas operācijā -40 grādu temperatūrā. Lai pierādītu tikai un vienīgi NATO aizsardzības militāro plānojumu? Varbūt, derētu nopirkt vēstures grāmatas par Otro pasaules karu (Staļingrada)," teikts paziņojumā.

Tāpat Krievijas diplomāti publicēja attiecīgā NATO ekipējuma iepirkuma pieteikuma ekrānbildi.

​Zināms, ka pēdējo gadu laikā NATO bloka militārā aktivitāte Arktiskajos platumos ir ievērojami pieaugusi.

Kā jau iepriekš esam rakstījuši, pērn  alianse sarīkoja Norvēģijā liela mēroga mācības Trident Juncture ("Vienotais trejzobis", TRJE18). Manevros piedalījās aptuveni 50 tūkstoši kareivju, 70 kuģu un 10 tūkstoši tehnikas vienību.

Мюнхенский сговор - Sputnik Latvija
Viedoklis
Minhenes sazvērestība: kāpēc Eiropa "aizmirst" savas vēstures kaunpilnās lappuses

Komentējot reģiona militarizācijas nepieciešamību, NATO ģenerālsekretārs Jens Stoltenbergs paziņoja, ka tādējādi alianse "reaģē uz KF militārās klātbūtnes pastiprināšanos Arktikā".

Acīmredzot, uztraukumu Rietumos izraisa tas, ka Krievijas ir atjaunojusi savu Bruņoto spēku grupu Arktikā. Taču Maskavā vairākkārt ir paziņojuši, ka Krievijas kareivju klātbūtnei Krievijas Ziemeļos ir tikai un vienīgi aizsardzības mērķi.

Pēc KF prezidenta Vladimira Putina sacītā, svarīgākais uzdevums ir Arktikas saglabāšanā kā telpā, kur ir iespējams dialogs un konstruktīva mijiedarbība. Turklāt Maskava šeit iziet no tā, ka Arktikā neeksistē konfliktu potenciāls.

Ziņu lente
0