ASV pieprasa atzīt par teroristiem "Azov" bataljona kaujiniekus

© Sputnik / Евгений КотенкоНовобранцы батальона «Азов»
Новобранцы батальона «Азов» - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savienotajās Valstīs beidzot ir pievērsuši uzmanību ukraiņu nacionālistisko organizāciju darbībai, turklāt bataljona "Azov" kaujiniekus, ko tautā dēvē par "melnajiem cilvēciņiem", pieprasīja pasludināt pat teroristiem.

RĪGA, 19. oktobris – Sputnik. Amerikas kongresmeņi vērsās Valsts departamentā ar prasību iekļaut nacionālistu bataljonu "Azov", kurš ir pazīstams ar savu rasistisko ideoloģiju un neonacistu simbolu izmantošanu, teroristisko organizāciju sarakstā.

Attiecīgu vēstuli ASV Kongresa locekļi Maksa Rouza vadībā nosūtīja Valsts departamentam uz valsts sekretāra Maika Pompeo vārda, vēsta RIA Novosti.

Savā uzrunā parlamentārieši paziņoja, ka nacionālistu bataljona piekritējiem ir ultralabēji uzskati. "Amerikāņi ir pelnījuši zināt, kādēļ šādas organizācijas nav iekļautas ārzemju teroristisko organizāciju sarakstā," teikts vēstulē.

Участники радикальных движений в Киеве, архивное фото - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievijas žurnālists informē par Latvijas sakariem ar "Azov" neonacistiem. Ko teiks ASV?

Tāpat Rouzs atgādināja, ka iepriekšējā sasaukuma Kongress ar atsevišķu rīkojumu aizliedza ieroču piegādi nacionālistu bataljona kareivjiem.

"Azov" ir viens no "brīvprātīgo bataljoniem", kuri parādījās pēc valsts apvērsuma Ukrainā, tie tika finansēti no privātiem avotiem un piedalījās militārajā operācijā Ukrainas dienvidaustrumos.

Tas tika izveidots 2014. gada maijā Mariupolē no labējiem radikāļiem, kuri vēlējās piedalīties Donbasa iedzīvotāju savaldīšanā. Tas ir pazīstams ar savām soda akcijām, savukārt tā locekļi vairākkārt tika apsūdzēti cilvēktiesību pārkāpumos, slepkavībās, spīdzināšanā un zādzībās.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja ierosinājusi krimināllietu pret "Azov" pēc noziegumu pazīmēm, kuras paredz likuma panti "Cilvēka nolaupīšana", "Spīdzināšana", kā arī "Aizliegtu kara līdzekļu un metožu pielietošana".

Pēdējā laikā "Azov" locekļi aktīvi pretojas starptautiskajam plānam, kas paredz mierīgu konflikta noregulēšanu Donbasā.

Ziņu lente
0