Lietuva ierosina ieviest ieroču embargo visām konflikta pusēm Sīrijā

CC BY 2.0 / Step / The Turkish army in KabulБронеавтомобиль турецкой армии
Бронеавтомобиль турецкой армии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iniciatīva saistīta ar militāro operāciju, par kuras sākumu aizvadītajā nedēļā informēja Turcijas prezidents Tajips Erdogans.

RĪGA, 15. oktobris – Sputnik. Lietuvas prezidenta Gitana Nausēdas padomniece Asta Skasģirīte paziņoja, ka ieroču piegādes embargo, ko ierosināts vērst pret Turciju sakarā ar militāro operāciju Sīrijā, ir jāievieš visiem konflikta dalībniekiem, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz TASS.

Iepriekš izdevums Financial Times vēstīja, ka Londona izvērtē visas licences bruņojuma piegādēm Turcijai. Šis lēmums vēl nav paziņots oficiāli, taču, saskaņā ar FT datiem, Anglijas valdība nolēmusi pārskatīt visas ieroču piegādes, ko Ankara varētu izmantot tekošās operācijas gaitā, kā arī apturēt jaunu licenču izsniegšanu līdz analīzes procesa noslēgumam. Iepriekš virkne Eiropas valstu paziņoja, ka ierobežos bruņojuma piegādes Turcijai.

Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Donalds Tramps ieviesis sankcijas pret Turciju par operāciju Sīrijas ziemeļos

Pagājušajā nedēļā Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paziņoja, ka sāk militāru operāciju Sīrijā ar mērķi "iznīcināt teroristisko koridoru, ko cenšas radīt" pie Turcijas dienvidu robežām.

ASV atteicās piedalīties militārajā operācijā.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka visas problēmas SAR ziemeļos jārisina "dialogā starp centrālo valdību Damaskā un kurdu kopienu pārstāvjiem, kuri tradicionāli dzīvo šajā teritorijā".

Konflikts Sīrijā turpinās jau astoņus gadus. 2015.gadā pie Krievijas valdības vērsās Sīrijas prezidents Bašars Asada ar lūgumu sniegt militāru palīdzību. Tā paša gada septembrī Krievijas GKS sāka aviācijas uzlidojumus teroristu infrastruktūrai.

2017.gada nogalē tika paziņots, ka ISIS (vairākās pasaules valstīs aizliegts teroristisks grupējums) ir uzvarēts. Patlaban svarīgākie uzdevumi ir politiskais noregulējums, Sīrijas atjaunošana un bēgļu atgriešanās. Vienlaikus, Lavrovs atzīmēja, vairākos rajonos, piemēram, Idlibā un Eifratas austrumu krastā saglabājas spriedze.

Ziņu lente
0