Putins: New START līguma likvidācijas gadījumā pasaule kļūs bīstamāka

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins atgādināja, ka New START līgums zaudēs savu spēku 2021. gadā.

RĪGA, 13. oktobris – Sputnik. New START līgums ir pēdējais bruņojumu sacīkšu ierobežošanas instruments, tā likvidācijas gadījumā pasaulei nekas neatliek uzbrukuma ieroču ziņā, tā kļūs par bīstamāku un neparedzamāku, uzskata KF prezidents Vladimirs Putins, vēsta RIA Novosti.

"Tagad mums ir atlicis praktiski pēdējais bruņojumu sacīkšu ierobežošanas instruments, tikpat nopietns, bet bruņojumu sacīkstes. Tas ir New START līgums. Jeb Stratēģiskā uzbrukuma bruņojumu samazināšanas un ierobežošanas līgums. Tātad viss stratēģisko ieroču komplekss, visa triāde, sauszemes, jūras un gaisa bāzējuma raķešu kaujas kompleksi," pateica Putins intervijā telekanāliem Al ArabiyaSky Nеws Arabia un RT Arabic.

Krievijas valsts vadītājs atgādināja, ka dokuments zaudēs savu spēku 2021. gadā.

"Lai tas tiktu pagarināts, darbs ir jāsāk jau tagad. Mēs esam snieguši šos piedāvājumus, tie atrodas uz Amerikas administrācijas galda. Atbildes nav. Cik mēs saprotam, viņi pagaidām nav izlēmuši, vai šis līgums ir vai nav jāpagarina. Bet ja tas tiks likvidēts, tad pasaulei vispār nekas neatliek uzbrukuma ieroču ziņā. Un tas ir slikti," norādīja Putins.

"Tā jau būs cita situācija pasaulē. Tā, bez šaubām, kļūs bīstamāka, un pasaule kļūs bīstamāka un mazāk paredzama, nekā tā, kurā mēs dzīvojam šobrīd," uzsvēra viņš.

Otrajā augustā spēku zaudēja INF līgums. Šī gada sākumā Vašingtona vienpusējā kārtā paziņoja par izstāšanos no šīs vienošanās, apsūdzot Krieviju ilgstošā tā pārkāpšanā. Maskava visas apsūdzības noliedz. Jūlija sākumā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja likumu par līguma apturēšanu. Krievijas vairākkārt paziņojusi, ka pilnībā ievēro INF līguma nosacījumus. KF ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs norādīja, ka Maskavai ir visnotaļ nopietni jautājumi Vašingtonai sakarā ar pašu amerikāņu līguma ievērošanu. Pēc viņa sacītā, ASV apsūdzības INF līguma pārkāpumos ir nepamatotas.

Ziņu lente
0