Jābēg no Latvijas: nosauktas valstis, kur rodams glābiņš apokalipses gadījumā

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasМедицинский персонал отрабатывает действия на случай поступления больных с подозрением на вирус Эбола.
Медицинский персонал отрабатывает действия на случай поступления больных с подозрением на вирус Эбола. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja uz Zemes sāksies nevis kodolkarš, bet nāvējoša vīrusa pandēmija, Latvijā no tā glābties neizdosies. Taču dažviet cilvēcei ir izredzes izdzīvot.

RĪGA, 7. oktobris — Sputnik. Kur iespējams pārdzīvot apokalipsi, ja cilvēcei pēkšņi uzbruks nāvējošs un spēcīgs vīruss? Noteikti ne Latvijā. Starp Top-20 valstīm, kas būtu vairāk vai mazāk pasargātas no supervīrusa, Latvijas nav.

Sarakstu sastādījis Otago universitātes profesors Niks Vilsons. Tiesa, viņš atzīmēja: lai kur cilvēki slēptos no nāvējošās epidēmijas, tikai dažiem izdosies izdzīvot.

Термоядерный взрыв - Sputnik Latvija
Nosaukti galvenie draudi cilvēces pastāvēšanai

Toties noskaidrojies, kurp doties, ja nāvējošais vīruss sāks uzbrukumu cilvēcei. Visdrošākās valstis, pēc zinātnieka domām, ir Austrālija, Jaunzēlande un Islande, vēsta RIA Novosti.

Starp drošākajām valstīm minēta arī Malta, Japāna, Kaboverde, Bahamu salas, Trinidade un Tobago, Barbadosa, Madagaskara, Kuba, Maurīcija, Fidži, Maldīvas, Šrilanka, Komoru salas, Zālamana salas, Jamaika, Filipīnas un Vanuatu.

Sastādot sarakstu, tika ņemtas vērā sauszemes robežas ar citām valstīm, demogrāfiskā situācija, dabas resursu pieejamība, kā arī sabiedrības politiskās un sociālās īpatnības.

Minētās valstis un salas atrodas tālu no kontinentiem, tās var izolēties un palīdzēt cilvēcei pārciest "vētru". Zinātnieks gan uzskata, ka uzturēšanās šajās valstīs vīrusa epidēmijas laikā būtiski palielinās izdzīvošanas izredzes, taču simtprocentīgu garantiju nedod. Apokaliptiska uzliesmojuma gadījumā iespējas glābties var sarukt līdz nullei.

Glābiņš - Sibīrijā

Interesantu viedokli par ziņu pauda daži lasītāji. Viens no viņiem pauda šaubas par Vilsona pētījumiem  un pamatoja savu viedokli. Viņš atzīmēja, ka Austrālijai, Jaunzēlandei un Islandei ir plaša aviācijas satiksme, un pandēmija tur nokļūs ātrāk nekā, piemēram, Saratovā vai Murmanskā.

Pandēmijas gadījumā vairāk vai mazāk drošas var būt tikai patiešām izolētas salas, piemēram, mazapdzīvotie atoli Klusajā okeānā.

Cits komentētājs nosauca drošāko vietu uz Zemes. Tā ir Krievijā – Sibīrijas ziemeļi. Viņš uzskata, ka šis rajons ir pat drošāks nekā salas, jo cilvēku ir ļoti maz, bet klimats ir vēss, tāpēc vīrusam būs grūti izplatīties.

Ziņu lente
0