Vācijas IeM nobažījusies par jaunas migrācijas krīzes risku Eiropā

CC BY 2.0 / Evan Bench / RefugeesАфганские беженцы под парижским мостом
Афганские беженцы под парижским мостом - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bēgļu un migrantu iepriekšējais vilnis Vācijā tika reģistrēts 2015.gadā. Saskaņā ar IeM rīcībā esošo informāciju, toreiz valstī ieradās aptuveni 850 tūkstoši cilvēku.

RĪGA, 7. oktobris – Sputnik. Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers paziņoja, ka viņam radušās bažas par jaunu migrācijas krīzi Eiropā, spēcīgāku nekā 2015.gadā, vēsta Sputnik Baltkrievija.

"Mums ir vairāk jāpalīdz saviem partneriem Eiropā ES ārējo robežu kontrolē. Mēs esam pārāk ilgi atstājuši viņus vienus," paziņoja Zēhofers intervijā izdevumam Bild am Sonntag.

Новая волна мигрантов докатится до Балтии - Sputnik Latvija
Video
Erdogans piedraudējis Eiropai ar bēgļiem: jaunais vilnis sasniegs arī Baltiju

Politiķis uzsvēra: "Ja mēs to neizdarīsim, mūs gaida bēgļu pieplūdums kā 2015.gadā, iespējams, vēl spēcīgāks nekā pirms četriem gadiem."

Zēhofers pauda pārliecību, ka kopā ar Eiropas Komisijas jauno priekšsēdētāju Ursulu fon der Laienu ir "jādara viss iespējamais, lai tas neatkārtotos". Šajā jautājumā Vācijas Iekšlietu ministrija ir saņēmusi visaptverošu federālās kancleres Angelas Merkeles atbalstu, viņš uzsvēra.

2015.gadā Vācijā ieradās aptuveni 850 tūkstoši bēgļu un migrant, daudzi valsts teritorijā nonākuši nelegāli, bez dokumentiem.

Ziņu lente
0