Jauna imidža meklējumos: kādēļ Nīderlande nevēlas būt Holande

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Амстердам
Города мира. Амстердам - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nīderlandes varasiestādes nolēmušas pilnībā atteikties no valsts otrā nosaukuma - "Holande", skaidrojot to ar karalistes imidža izmaiņas nepieciešamību.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Nīderlandes valdība uzskata, ka valsts tēls ir jāatjauno, jo Holande visbiežāk ārzemju tūristiem asociējas ar narkotikām un Amsterdamas Sarkano lukturu kvartālu (pilsētas rajons, kurā plaukst prostitūcija un citi seksa industrijas veidi – red.).

Valsts vadība pieņēmusi lēmumu, ka jaunais imidžs tiks veidots ar nosaukumu "Nīderlande", vēsta RIA Novosti ar atsauci uz portālu Adformatie.

Прибалтика на карте Европы - Sputnik Latvija
National Geographic paskaidroja, kāpēc Baltija varētu aiziet zem ūdens

Turpmāk starptautiskos pasākumos, piemēram, konkursā "Eirovīzija 2020", tiks aktīvi virzīts tikai oficiālais valsts nosaukums.

Līdzjutējiem nāksies pierast pie tā, ka valsts futbola izlase tagad sauksies Nīderlandes izlase, nevis Holandes. Rebrendings skars arī sportistus, kuri pārstāvēs Nīderlandi Olimpiskajās spēlēs Tokijā nākamgad.

Nīderlandi daudzās valstīs bieži sauc par Holandi, kaut gan patiesībā Holande – Dienvidholande un Ziemeļholande – tās ir divas no 12 mūsdienu Nīderlandes provincēm. Tā kā šie rajoni vienmēr bijuši visattīstītākie, Nīderlandi daudzās valstīs sāka saukt par Holandi

Ziņu lente
0