Grēta Tūnberga ievietoja Twitter profilā Putina citātu

© AFP 2023 / MARTIN OUELLET-DIOTTEГрета Тунберг
Грета Тунберг - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins neatbalsta sajūsmu sakarā ar jaunās vides aktīvistes Grētas Tūnbergas uzstāšanos ANO.

RĪGA, 4. oktobris – Sputnik. Zviedrijas skolniece un vides aktīviste Grēta Tūnberga izmainīja aprakstu savā Twitter profilā pēc tam, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins komentēja viņas uzstāšanos ANO, raksta RIA Novosti.

Uzstāšanās laikā Krievijas Enerģētikas nedēļas sesijas plenārsēdē Putins pateica, ka neatbalsta sajūsmu sakarā ar Tūnbergas uzstāšanos, jo ir nepareizi "izmantot bērnus un pusaudžus pat tik cēlu mērķu sasniegšanai".

"Es jūs sarūgtināšu, bet es neatbalstu vispārējo sajūsmu saistībā ar Grētas Tūnbergas uzstāšanos. Jūs zināt, ka tas, ka jaunieši, pusaudži pievērš uzmanību asām mūsdienu ekoloģijas problēmām, tas ir pareizi un tas ir ļoti labi, un viņi, bez šaubām, ir jāatbalsta. Taču, kad bērnus un pusaudžus kāds izmanto savās interesēs, tas ir tikai un vienīgi nosodījuma cienīgs," pateica viņš.

"Sevišķi slikti, ja kāds uz tā rēķina cenšas vēl arī pelnīt, un es neapgalvoju, ka šis ir tieši tas gadījums, taču tam ir uzmanīgi jāseko līdzi. Jo neviens Grētai nav paskaidrojis, ka mūsdienu pasaule ir sarežģīta un daudzveidīga, tā ātri attīstās, un cilvēki Āfrikā, jeb daudzās Āzijas valstīs, vēlas dzīvot tādā pašā labklājības līmenī, kā Zviedrijā. Un kā lai to panāk? Likt viņiem šodien izmantot saules enerģiju, kuras Āfrikā ir gana? Kāds paskaidrojis, ko tas maksā?" piebilda prezidents.

Taču viņš pauda pārliecību, ka Grēta ir "laba meitene un ļoti patiesa".

Pēc tam apraksts Tūnbergas profilā tika mainīts uz "Laba, bet slikti informēta meitene."

Grētas Tūnbergas profils Twitter
Grēta Tūnberga ievietoja Twitter profilā Putina citātu - Sputnik Latvija
Grētas Tūnbergas profils Twitter

Iepriekš Tūnberga bija ievietojusi sava profila aprakstā frāzi: " jautra, jauna meitene, gaišas un skaistas nākotnes gaidās, patīkami uz viņu skatīties ", ar kuru uz viņas uzstāšanos ANO reaģēja ASV prezidents Donalds Tramps.

2018. gadā skolniece Grēta Tūnberga mācību vietā skolā sāka nākt pie Zviedrijas parlamenta ar prasību varasiestādēm pastiprināt klimata izmaiņu apkarošanas pasākumus. Viņas iniciatīva pārvērtās starptautiskā piektdienas klimata streiku kustībā – FridaysForFuture. Saskaņā ar Starpvaldību klimata izmaiņu ekspertu grupu slēdzienu, cilvēcei ir ievēroji jāsamazina CO2 izmeši, lai novērstu sasilšanu augstāk, nekā par 1,5 grādiem. Taču līdz šim brīdim tikai 12 valstis ir oficiāli apstiprinājušas savas saistības izmešu samazināšanā.

Ziņu lente
0