NATO stāsta: uz Zemes ir "Azimova jūra"

© Sputnik / Илья Тимин / Pāriet pie mediju bankasАрхипелаг Земля Франца-Иосифа
Архипелаг Земля Франца-Иосифа - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rakstā nav sniegti nekādi skaidrojumi par to, kur tieši atrodas "Azimova jūra" un kādi "nesenie notikumi", kas prasa "jūras kara spēkus" tur novēroti.

RĪGA, 20. septembrisSputnik. Kāds NATO eksperts jūras drošības jautājumos rakstā alianses vietnē, kas bija veltīta kuģniecības brīvības pasākumiem, atsaucies uz neseniem notikumiem Persijas līcī un nezināmā "Azimova jūrā", vēsta RT.

Publikācijas "Kāpēc ir svarīgi nodrošināt brīvu piekļuvi jūrai? Iepazīstiet NATO jūras eksperta lomu" autors ir eksperts jūras drošības jautājumos Pols Beklijs, viņš strādā NATO galvenajā mītnē Briselē.

Солдат армии США в Афганистане. Архивное фото - Sputnik Latvija
"Nogalināt visus uz Zemes". Kā ASV kareivji nostājas uz terora ceļa
ASV Jūras kara akadēmijas absolvents atzīmēja, ka "gan mīnas, gan zemūdenes ir efektīvi paņēmieni, kas liedz brīvu piekļuvi jūrām".

Tālāk publikācijā seko atsauce uz neseniem notikumiem Persijas līcī un "Azimova jūrā" (Sea of Asimov), kuri esot nodemonstrējuši, cik liela ir jūras kara spēku nozīme, un norāda, ka NATO spēkiem ir jāprot atrast un likvidēt mīnas.

Rakstā nav sniegti nekādi skaidrojumi par to, kur tieši atrodas "Azimova jūra" un kādi "nesenie notikumi", kas prasa "jūras kara spēkus" tur novēroti. Iespējams, raksta autors kļūdījies, domādams Azovas jūru (Sea of Azov).

Rakstā, kas tika publicēts NATO vietnē trešdienas vakarā, tikai 12 stundas vēlāk tika izlabota pieļautā kļūda, un mazpazīstamā jūra, kas, iespējams, atsaucas uz slavenā amerikāņu fantasta Aizeka Azimova uzvārdu, tika nosaukta par Azovu.

Jāpiebilst, ka kļūmi pamanīja arī sociālo tīklu apmeklētāji. Informāciju par fantastisko Azimova jūru pārpublicēja skotu humora lapa Twitter tīklā.

​Tās autors pieļāva, ka tuvākajā laikā NATO sāks aizsardzības pasākumus "tāltālā galaktikā".

Ziņu lente
0