Šodien gaidāma Krievijas un Ukrainas gūstekņu apmaiņa

© Foto : pixabayНаручники
Наручники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jurists informēja, ka cilvēki jau tiek nogādāti pulcēšanas centrā atbilstoši saskaņotajam atbrīvojamo personu sarakstam.

RĪGA, 7. septembris - Sputnik. Krievija un Ukraina varētu atbrīvot aizturētās personas 7. septembrī, informēja Ukrainas advokāts Valentīns Ribins. Pārrunas par aizturēto personu apmaiņu notiek Kijevas un Maskavas starpā. "Ja Krieviju nemulsina viena KF pilsoņa trūkums, tad jau rīt," Ribina teikto citēja aģentūra UNIAN.

Суд отпустил Кирилла Вышинского - Sputnik Latvija
Politika
Višinskis atteicies piedalīties Ukrainas un Krievijas ieslodzīto apmaiņā

Vakar Ribins savā lapā Facebook pastāstīja, ka Kijeva izsvītrojusi no atbrīvojamo saraksta Krievijas pilsoni Ruslanu Gadžijevu.,

Turklāt, pēc advokāta vārdiem, Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis likvidējis šķērsli aizturēto atbrīvošanai, parakstot dekrētu par šo cilvēku apžēlošanu, vēsta Sputnik Baltkrievija. Advokāts informēja, ka viņi tiek nogādāti pulcēšanās vietā atbilstoši saskaņotajam sarakstam. Atgādināsim, ka vienošanos par aizturēto personu apmaiņu Maskava un Kijeva panāca augusta otrajā pusē. Tika plānots veikt apmaiņu jau 28.-29. augustā, par to Kijevā informēja kāda bijušā speciālo uzdevumu vienības "Berkut" karavīra advokāts Igors Sviņickis.

30. augustā Maskavas un Kijevas lidostās sapulcējās žurnālisti un līdzjūtīgi cilvēki cerībā sastapt apmainītos aizturētos. Taču todien procedūra nenotika.

Ziņu lente
0