Nosauktas diabēta agrīnās pazīmes

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasЦентр диагностики и лечения диабета
Центр диагностики и лечения диабета - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Citu pazīmju vidū zinātnieki atzīmēja pastāvīgu nogurumu.

RĪGA, 1. septembris – Sputnik. Speciālisti no The Global Diabetes Community pastāstīja par diabēta simptomiem, ko cilvēki var sajaukt ar mazāk bīstamu slimību pazīmēm, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz britu avīzi Daily Express.

Мужчина и девушка в деловых костюмах - Sputnik Latvija
Sievietes-darbaholiķes vairāk pakļautas diabēta riskam

Pēc mediķu paziņojuma, viens no šādiem simptomiem ir pastāvīgs nogurums, kuru bieži pieņemts saistīt ar stresiem, smagu darbu un nakts miega traucējumiem.

Pēc viņu sacītā šis stāvoklis rodas arī dēļ tā, ka cilvēka organismā parādās līdzsvara zudums starp glikozes līmeni asinīs un cirkulējošā insulīna daudzumu.

Viņi piebilda, ka var nepietikt insulīna, vai arī, tieši pretēji, tā koncentrācija var būt pārāk augsta, taču cilvēka šūnas izrādās pret to nejūtīgas.

"Cukurs no asinīm nenokļūst šūnās, kā dēļ tās nesaņem nepieciešamo enerģiju. Rezultātā mēs jūtam nogurumu," citē speciālistus avīze.

Tāpat mediķi norāda, ka, izņemot hronisku nogurumu, diabēta pazīmes ietver arī sausumu mutē, neremdējamas slāpes, svara zudums, slikti dzīstošas brūces, pārāk bieža urīna izvade, sevišķi nakts stundās, nieze dzimumorgānu zonā, pasliktināta redze.

Saskaņā ar esošajiem PVO datiem, pasaulē, sākot no pagājušā gadsimta 80. gadiem, šodien vērojama globāla aptaukošanās epidēmija. Katrs trešais zemeslodes iedzīvotājs cieš no liekajiem kilogramiem, un vēl aptuveni 15% – no smagām aptaukošanās formām. Aptuveni 47% slimību, piemēram, ateroskleroze, insults, infarkts, diabēts un vēzis, ir saistīti ar šāda veida metabolisma traucējumiem.

Ziņu lente
0