Sadarbība turpināsies: Eiropa tomēr apgūs kosmosu ar Krievijas "Sojuz"

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasПуск ракеты-носителя "Союз-ФГ" с транспортным пилотируемым кораблем "Союз МС" с космодрома Байконур
Пуск ракеты-носителя Союз-ФГ с транспортным пилотируемым кораблем Союз МС с космодрома Байконур - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts korporācija "Roskosmos" informēja, ka sadarbība ar Eiropu kosmiskās telpas apgūšanas jomā turpināsies – eiropieši ir gatavi lidot kosmosā ar "Sojuz".

RĪGA, 29. augusts — Sputnik. Eiropas Kosmosa aģentūras (EKA) astronauti dosies strādāt uz SKS ar Krievijas kosmosa kuģiem "Sojuz". Informāciju par EKA gatavību turpināt sadarbību sniedza valsts korporācija "Roskosmos" vadītājs Dmitrijs Rogozins, vēsta Sputnik Igaunija.

"Eiropas Kosmosa aģentūra (EKA) ir gatava sūtīt savus astronautus uz SKS ar Krievijas pilotējamajiem kuģiem," Rogozins pastāstīja savā lapā Twitter.

​"Dots uzdevums izstrādāt atbilstošu divpusējo vienošanos starp "Roskosmos" un EKA," piebilda Krievijas korporācijas vadītājs.

Zināms, ka līdz šim Eiropas astronauti apguva kosmosa telpu saskaņā ar NASA – ASV Nacionālās aeronautikas un kosmosa administrācijas kvotu.

Первые минуты после приземления экипажа Союз МС-09 - видео - Sputnik Latvija
Video
Pirmās minūtes pēc "Sojuz" ekipāžas nolaišanās uz Zemes parādīja videoierakstā

Jūlija beigās EKA pārstāvniecības Krievijā vadītājs Renē Pišels pastāstīja žurnālistiem par plāniem sūtīt astronautus kosmosā ar amerikāņu kuģiem.

Komentējot Eiropas iniciatīvu, Krievijas kosmonauts Pāvels Vinogradovs paziņoja, ka EKA lēmumu ietekmējušas ASV.

"Amerikāņus vienmēr ļoti satraukuši mūsu labie sakari un darbs ar frančiem un vāciešiem, viņi darīja visu iespējamo, lai sadarbību iznīcinātu," teica Vinogradovs intervijā telekanālam "360".

Pie tam eksperts bija pārliecināts, ka EKA atteikšanās no "Sojuz" neietekmēs ne Krievijas kosmosa nozari, ne arī pilotējamo kosmosa kuģu startu skaitu.

Ziņu lente
0