NASA izmeklē pirmo noziegumu vēsturē, kas pastrādāts kosmosā

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasЧлен основного экипажа МКС-58/59 астронавт НАСА Энн МакКлейн (США)
Член основного экипажа МКС-58/59 астронавт НАСА Энн МакКлейн (США) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu astronaute Enna Makleina nelikumīgi izsekoja savas bijušās dzīvesbiedres bankas kontu, tostarp arī laikā, ko pavadīja misijā starptautiskajā kosmosa stacijā.

RĪGA, 25. augusts - Sputnik. NASA izmeklē pirmo noziegumu cilvēces vēsturē, kas pastrādāts kosmosā, vēsta izdevums The New York Times.

Noziegumu, par ko tiek veikta izmeklēšana, pastrādājusi amerikāņu astronaute Enna Makleina. Nesen noskaidrojies, ka, uzturoties Starptautiskajā kosmosa stacijā, viņa nelikumīgi kontrolējusi savas bijušās dzīvesbiedres – ASV gaisa izlūkošanas dienesta atvaļinātās oficieres Sammers Vordenas bankas kontu. Tas noticis jau pēc viņu šķiršanās 2018. gadā.

Pica Neapoles gaumē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pica kosmosā: kosmonauti pagatavojuši iemīļoto ēdienu bezsvara apstākļos

Vordena reiz ievērojusi, ka viņas bankas kontu apmeklē nepiederoša persona, un vērsusies bankā ar lūgumu noskaidrot, kas to dara. Banka uzzināja, ka viens no datoriem, no kura veikta ieeja kontā, reģistrēts NASA tīklā. Sieviete tūlīt nopratusi, ka viņu izseko bijusī sieva, un iesniegusi sūdzību ASV Federālajā tirdzniecības komisijā.

NASA galvenais inspektors sazinājies ar Makleinu, un viņa atzinusies, ka patiešām apmeklējusi bijušās dzīvesbiedres bankas kontu ar veco paroli, ko Vordena nav mainījusi kopš viņu kopdzīves laika. Starp sievietēm izcēlies strīds, kura rezultātā Vordena aizliegusi astronautei tikties ar viņu adoptēto bērnu. Enna Makleina pastāstīja, ka, pārbaudot bijušās sievas bankas kontu, gribējusi pārliecināties, ka dēls neizjūt naudas grūtības.

NASA un Klīvlendas universitātes Globālo kosmisko tiesību centra speciālisti uzskata, ka šis incidents ir pirmais noziegums kosmosā.

Ziņu lente
0