Politika

Vācu politologs: līdz ar Merkeles aiziešanu Krievijas un Vācijas attiecības mainīsies

© Sputnik / Mikhail VoskresenskyАлександр Рар
Александр Рар - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas potenciālās kancleres Annegrētes Krampas-Karenbaueres attieksme pret Krieviju ir daudz vēsāka nekā Angelas Merkeles, atzīmēja vācu politologs Aleksandrs Rars.

RĪGA, 15. augusts – Sputnik. Vācijas kanclere Angela Merkele paziņoja, ka neplāno pretendēt uz politiskiem posteņiem ne Vācijā, ne Eiropas Savienībā pēc parlamenta vēlēšanām 2021.gadā. "Protams, es būšu politiska persona, taču aktīvi politikā nestrādāšu," Merkeles teikto citēja RT.

Рабочая поездка В. Зеленского в Одессу - Sputnik Latvija
Ukrainas mediji pastāstīja par Putina un Merkeles "stingro mācību" Zeļenskim

"Merkele saprot, ka viņa vairs nav tik populāra Vācijā, kā tas bija pēdējos piecpadsmit gadus, un nevēlas atkārtot Helmuta Kola kļūdu, kuras rezultātā kristīgie demokrāti zaudēja varu valstī. Viņa labi izprot ar to saistītos riskus, tāpēc aiziet brīvprātīgi un pacentīsies padarīt Krampu-Karenbaueri par savu pēcnācēju," radio Sputnik ēterā norādīja politologs Aleksandrs Rars.

Eksperts atgādināja, ka Merkele kritiski vērtēja Maskavas politiku, taču pie tam bija ļoti pragmatiska attiecībās ar Krieviju.

"Viņa izprata Krievijas lielo lomu Eiropā. Pret Krieviju viņa izturējās ar cieņu un vienmēr apliecināja, ka Eiropa jāveido kopā ar Krieviju, vienojoties ar Krieviju. Viņas "mantiniece" Krampa-Karenbauere – tas ir pavisam cits jautājums. Tā ir jauna vācu politiķu paaudze, kas pret Krieviju izturas daudz kritiskāk, un viņus vēl vairāk caurauž ideja par nepolāru pasauli ar Ameriku priekšgalā," uzsvēra Rars.

Annegrēte Krampa-Karenbauere stājās Merkeles vietā Vācijas Kristigi demokrātiskās savienības priekšsēdētāja postenī pērnā gada nogalē. KDS izvirzīs kandidātu Vācijas kancleta postenim 2020.gada rudenī.

Рар: с уходом Меркель отношения ФРГ и России изменятся
Ziņu lente
0