Tērējam vairāk, bet jēgas maz: Vācijā atzinuši Krievijas kaujas spēju pārsvaru pār ES

© Sputnik / Sergey MelkonovКорабли Военно-морских сил Германии в Рижском порту
Корабли Военно-морских сил Германии в Рижском порту - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas "zaļo" līdere aicināja rosināt vispārēju Eiropas sadarbību militārajā jomā un norādīja ES kaujas spēju zemo līmeni salīdzinājumā ar Krieviju.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Vācijas politiskās partijas "Savienība 90/Zaļie" līdere Annalena Berboka atzina, ka kaujas spēju ziņā ES piekāpjas Krievijai, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz viņas interviju izdevumam Der Spiegel.

Pēc Berbokas domām, Eiropai ir vairāk jārūpējas par savu drošību. Viņa norādīja, ka ES kļūst arvien grūtāk uzturēt savas aizsardzības spējas savienībā ar ASV. Politiķe uzskata, ka šāda situācija izveidojusies esošā Baltā nama saimnieka Donalda Trampa dēļ.

Купол над зданием Рейхстага в Берлине - Sputnik Latvija
ASV draud izvest karaspēkus no Vācijas – vācieši lūdz paķert līdzi arī raķetes

"Tramps vienkārši grib iznīcināt starptautisko sistēmu," citē vācu "zaļo" līderes vārdus InoTV.

Problēmas risinājumu Annalena Berboka redz vispārējā Eiropas militārajā sadarbībā.

"Tādā gadījumā tā būtu efektīvāka un ne tik dārga. Mēs, eiropieši, tērējam armijai četras reizes vairāk, nekā Krievija, taču piekāpjamies tai kaujas gatavības ziņā," konstatēja politiķe.

Iepriekš virkne Vācijas parlamenta deputātu uzstājās ar asu ASV vēstnieka Berlīnē Ričarda Grenela paziņojuma kritiku, kurā viņš piedraudēja izvest daļu Amerikas karaspēku no Vācijas uz Poliju, ja valsts varasiestādes nenodrošinās militāros izdevumus 2% no IKP apmērā.

Atbildes kārtā Bundestāga kreiso frakcijas vadītājs Ditmars Barčs paziņoja, ka kopā ar karaspēkiem ASV jāpaņem līdzi arī Vācijā izvietotie kodolieroči. Taču politiķis uzsvēra, ka kodolarsenālu amerikāņiem derētu aizvest uz mājām, jo to pārmešana Polijā novedīs "pie asa pasliktinājuma attiecībās ar Krieviju, kas ir pretrunā ar Vācijas un Eiropas interesēm".

Ziņu lente
0