Londonā nosaukts pēdējais izstāšanās no ES termiņš – Brexit būs "stingrs"

© Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс / Pāriet pie mediju bankasАкция противников и сторонников Brexit в Лондоне
Акция противников и сторонников Brexit в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas jaunajā valdībā sācies aktīvs darbs ar mērķi sagatavoties "stingrajam" Brexit.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Lielbritānijas jaunā valdība pieņēmusi lēmumu par Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības galējo termiņu – Brexit notiks pēc "stingrā" scenārija, vēsta Sputnik Igaunija.

Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Džonsons vēlas pierādīt Putinam "liberālisma vērtību" uz Brexit piemēra

Komentāros medijiem Lielbritānijas Ministru kabineta koordinators, kurš sava sagatavošanās darbus Brexit bez darījuma, Maikls Gouvs paziņoja, ka nav nekādu cerību uz to, ka Brisele piekritīs noslēgt jaunu vienošanos, ņemot vērā Londonas vēlmes.

"Patlaban gatavošanās izstāties bez darījuma ir Lielbritānijas valdības galvenā prioritāte," – koordinatora teikto citēja RIA Novosti.

Informāciju par aktīvu sagatavošanos Brexit bez vienošanās apstiprināja ari Lielbritānijas ārlietu ministrs Sadžids Džavids.

"Esmu uzdevis kancelejai (Finanšu ministrijai negavējoties paātrināt sagatavošanos Brexit bez darījuma," viņš pavēstīja Twitter.

Savukārt Lielbritānijas jaunais valdības vadītājs Boriss Džonsons iepriekš jau paziņoja, ka jebkurā variantā viņa valsts pametīs Eiropas Savienību ne vēlāk kā šī gada 31. oktobrī. Viņš piebilda, ka no šīs dienas sāksies jauna ēra – ceļš pretī uzplaukumam, kas ļaus padarīt Lielbritāniju par "lieliskāko vietu uz Zemes".

Референдум в Британии по сохранению членства в ЕС - Sputnik Latvija
Eiropas Komisija aicina gatavoties Brexit pēc "stingrā" scenārija

Iepriekš vēstīts, ka jau pirms Borisa Džonsona ievēlēšanas Lielbritānijas premjerministra postenī Brisele atzina "stingrā" Brexit lielās izredzes. Jūnijā Eiropas Komisija izplatīja paziņojumu, kurā aicināja gatavoties "nevēlamiem tālākajiem notikumiem".

Ņemot vērā to, ka drūmākās prognozes var piepildīties, EK "aicina visas ieinteresētās puses izmantot papildu laiku, ko devis pagarinājums, lai spertu visus nepieciešamos soļus un sagatavotos Lielbritānijas iziešanai no ES".

Ziņu lente
0