ASV militārā izlūkdienesta vadītājs salīdzinājis draudus no Krievijas un Ķīnas puses

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasРоссийско-китайские военно-морския учения
Российско-китайские военно-морския учения  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militārās izlūkošanas dienesta vadītājs pauda, ka, pēc viņa domām, "pie sienas piespiesta" valsts var reaģēt neprognozējami. Viņaprāt, tas attiecas arī uz Krieviju.

RĪGA, 21. jūlijs – Sputnik. ASV Aizsardzības ministrijas Izlūkošanas pārvaldes direktors ģenerālleitnants Roberts Ešlijs uzskata, ka Krievija apdraud ASV īstermiņa, bet Ķīna – ilgtermiņā perspektīvā, vēsta RIA Novosti.

"Īstermiņa perspektīvā tā ir Krievija," Aspenas foruma ietvaros Ešlijs atbildēja uz jautājumu, kas Vašingtonai bīstamāks – Maskava vai Pekina. Ešlija uzstāšanās tika translēta foruma vietnē.

NATO bataljona karavīra uzšuve  - Sputnik Latvija
ASV karavīri pārliecināti – drīz sāksies karš ar Krieviju un Ķīnu

Militārā izlūkdienesta vadītājs pastāstīja, ka ir vienisprātis ar cilvēkiem, kuri uzskata: "pie sienas piespiesta" valsts var reaģēt neprognozējami. Viņaprāt, tas attiecas arī uz Krieviju.

"Turklāt vairāki tūkstoši kodollādiņu (Maskavas rīcībā – red.) rada eksistenciālus draudus. Ķīnieši ieņem līdera pozīcijas no ekonomiskā viedokļa. Tā ir ilgtermiņa perspektīva," savu viedokli paskaidroja Ešlijs.

Rietumu politiķi un augstu stāvošas militārpersonas pastāvīgi runā par "Krievijas draudiem".

Pie tam Maskava jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka Krievija nekad nevienam neuzbruks. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka NATO ir ļoti labi informēta par to, ka Maskavai nav plānu uzbrukt, taču alianse vienkārši izmanto ieganstu, lai dislocētu lielāku skaitu tehnikas un bataljonu pie Krievijas robežām.

Ziņu lente
0