Ukraiņu programmētājs apzadzis Microsoft par vairāk nekā 10 miljoniem dolāru

CC0 / pixabay / Логотип компании Microsoft
Логотип компании Microsoft - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtonas štata Rietumu apgabala federālā prokurora dienests informēja, ka Vladimirs Kvašuks bija "ļoti zinošs programmatūras izstrādātājs" un par nozagto naudu dzīvojis eleganti.

RĪGA, 21. jūlijs — Sputnik. Ukrainas pilsonis Vladimirs Kvašuks nozadzis kompānijai Microsoft vairāk nekā desmit miljonus dolāru, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz krimināllietas materiāliem.

Hakeris. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Nosaukti vīrusa-šantāžista Petya upuri Latvijā

25 gadus vecais V.Kvašuks strādāja korporācijā Microsoft ASV – vispirms kā darbinieks ar kontraktu, bet 2016.-2018.gg. bija kompānijas štata darbinieks. Viņš strādāja par kompānijas tiešsaistes veikala testētāju. Pārdošanas sistēmas testēšanai Kvašukam tika dāvāta iespēja radīt reālas transakcijas ar neeksistējošām kredītkartēm.

Tādējādi Kvašuks iegādājās dāvanu kartes par lielām summām un pēc tam pārdeva tās trešajām personām.

"Noziedzīgās shēmas īstenošanas laikā Kvašukam izdevās ar krāpšanos iegūt vairāk nekā desmit miljonus dolāru kā Microsoft dāvanu kartes un citus īpašumus," teikts apsūdzības slēdzienā.

Vismaz 2,8 miljoni dolāru no šiem līdzekļiem nonāca programmētāja bankas kontā. Vašingtonas štata Rietumu apgabala federālā prokurora dienests informēja, ka Vladimirs Kvašuks bija "ļoti zinošs programmatūras izstrādātājs" un par nozagto naudu dzīvojis eleganti. "Viņš izmantoja ienākumus automašīnas Tesla iegādei par 160 tūkstošiem dolāru un nopirka māju ezera krastā par 1,6 miljoniem dolāru," teikts prokuratūras paziņojumā.

Šonedēļ Kvašuks stājies tiesas priekšā Sietlā, tiesnesis pieņēmis lēmumu par viņa arestu.

Ziņu lente
0