Lielbritānija un Kanāda plāno veidot Globālo mediju brīvības koalīciju

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasФлаг Великобритании на фоне часов Биг Бен в Лондоне
Флаг Великобритании на фоне часов Биг Бен в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par to, kāda būs koalīcija, iespējams spriest pēc šo vārda brīvības "cīnītāju" rīcības, kuri pavisam nesen noraidīja Krievijas mediju lūgumu izsniegt akreditāciju dalībai Globālajā mediju brīvības konferencē Londonā.

RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. Lielbritānijas un Kanādas ārlietu ministri Džeremijs Hants un Kristija Frīlande vienojušies par Globālās mediju brīvības koalīcijas izveidi, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Koalīciju veidos valdības, kas parakstīs oficiālu solījumu runāt un rīkot kopīgus pasākumus gadījumos, kad mediju brīvība ir apdraudēta, un apbalstīt mediju brīvību visā pasaulē," paziņoja Lielbritānijas ĀM.

Lēmums par koalīcijas izveidošanu tika pieņemts Globālajā mediju brīvības konferencē Londonā. Tās organizatori apgalvoja, ka līdzīgi pasākumi notiks ik gadus. Nākamais noritēs 2020.gadā Kanādā.

Международное информационное агентство и радио Sputnik - Sputnik Latvija
Apdraudēts Sputnik Lietuva portāls: Lietuvas varasiestādes cenšas liegt tam piekļuvi

Koalīcijas izveidei veltītā dokumenta tekstā apgalvots, ka dažādās pasaules valstīs mediju brīvība ir aizvien vairāk apdraudēta. Tā autori sola aktīvi pretoties šiem draudiem un izstrādāt kopīgus pasākumus mediju brīvības aizsardzībai.

Jāpiebilst, ka vārda brīvības aizstāvji noliedz jebkādu alternatīvu viedokli. Iepriekš vēstīts, ka nesen Lielbritānija noraidīja telekanāla RT un aģentūras Sputnik lūgumu izsniegt akreditāciju dalībai Globālajā mediju brīvības konferencē, kas notika Londonā 10.-11.jūlijā. Noraidījumu Lielbritānijas ĀM pamatoja ar "RT un Sputnik aktīvo lomu dezinformācijas izplatīšanā".

Pēc Krievijas Ārlietu ministras prasības minēt konkrētus faktus, uz kuru pamata noraidīta minēto plašsaziņas līdzekļu akreditācija, Lielbritānija neko neatbildēja un nesniedza komentārus. Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka Krievijā strādājošajiem britu medijiem jābūt gataviem Maskavas atbildes pasākumiem.

Ziņu lente
0