Kādas viltus ziņas Londona grasās apkarot Eiropā?

© Foto : из личного архива Александра КоньковаПолитолог Александр Коньков
Политолог Александр Коньков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Londona piešķir 18 miljonus britu mārciņu "viltus ziņu apkarošanai" Balkānos un Austrumeiropā. Iemesls meklējam pašā valstī, uzskata politologs Aleksandrs Koņkovs. Savā viedoklī viņš padalījās radio Sputnik ēterā.

RĪGA, 8. jūlijs – Sputnik. Lielbritānijas varasiestādes piešķir 18 miljonus britu mārciņu (apmēram 22,5 miljonus dolāru) viltus ziņu apkarošanai, kā arī neatkarīgo mediju attīstībai Balkānos un Austrumeiropas valstīs, vēsta RT ar atsauci uz britu ĀM oficiālo preses relīzi.

Газеты - Sputnik Latvija
ASV Valsts departaments norūpējies par Baltijas valstu iedzīvotāju "mediju izpratību"

"Šī pasākuma mērķis ir pretošanās dezinformācijas un viltus ziņu izplatīšanai Austrumeiropā, kā arī neatkarīgo mediju stiprināšanai Rietumbalkānu valstīs," norādīts paziņojumā.

Tiek precizēts, ka līdzekļi tiks piešķirti no Konfliktu novēršanas, stabilitātes un drošības veicināšanas fonda (CSSF). Britu ārpolitikas iestādē uzskata, ka šīs programmas finansēšana ļaus "atbalstīt vārda brīvību un neatkarīgu iedzīvotāju viedokli Rietumu Balkānos, lai stimulētu sabalansēta objektīva rakstura ziņu satura izveidošanu".

Turklāt Apvienotās Karalistes varasiestādes norāda, ka viltus ziņu apkarošanai viņus mudinājusi 2018. gada bijušā GIP darbinieka Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanas epizode, kurā tās apsūdzēja Krieviju.

Kas patiešām var būt šāda lēmuma iemesls, radio Sputnik ēterā paskaidroja politologs Aleksandrs Koņkovs.

"Mūsdienu Lielbritānijā tika sacelta sava veida priekšvēlēšanu ažiotāža, kas saistīta ar Konservatīvās partijas jaunā līdera un premjerministra vēlēšanām. Galvenajiem kandidātiem ir svarīgi demonstrēt kaut kādu dienas darba kārtību. Tā kā galvenā priekšvēlēšanu cīņa Konservatīvajā partijā notiek attiecībā uz Brexit likteni, tad, protams, visiem interesentiem ir svarīgi nodemonstrēt zināmu Lielbritānijas subjektivitāti, spēju rīkoties patstāvīgi pēc tam, kad tā būs atbrīvojusies no "Eiropas demokrātijas važām"," uzskata Aleksandrs Koņkovs.

"Viltus ziņu apkarošana" šobrīd Lielbritānijā ir garantētas uzvaras tēma, uzskata viņš.

"Viltus ziņas un viltus ziņu apkarošana ir ierasta lieta. Tā ir vieta, kur šobrīd lietas kārtojamas visiem galvenajiem politiskajiem spēlētājiem visā pasaulē. Šajā attiecībā Lielbritānijai ir svarīgi nodemonstrēt savu apņēmību šo draudu apkarošanā visiem un visos veidos. Man liekas, ka šajā kontekstā arī ir jāizskata šie piedāvājumi. Tās ir arī noteiktas atsauces uz Krieviju, attiecībā pret kuru Lielbritānijā šodien var izvirzīt jebkādas apsūdzības un pretenzijas, jebkādas bēdas un problēmas norakstīt uz apšaubāmo Krievijas ietekmi. Tā ir garantētas uzvaras tēma ikvienam politiskajam aktīvistam, kurš ieinteresēts savas dienas darba kārtības virzīšanā," pateica Aleksandrs Koņkovs.

Ziņu lente
0