Ukraina taupa: vairāk nekā puse ukraiņu atteicās no atvaļinājumiem un apģērbu pirkšanas

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankas"Марш в вышиванках" во Львове
Марш в вышиванках во Львове - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Socioloģiskā aptauja noskaidrojusi, ka statistiski vidējā ukraiņu ģimene asi samazinājusi izdevumus četrās, piecās ģimenes budžeta daļās.

RĪGA, 7. jūlijs – Sputnik. Sakarā ar grūto materiālo stāvokli ukraiņi pārgājuši uz taupības režīmu, arvien vairāk cilvēku atsakās no līdzšinējo gadu ierastajiem tēriņiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Research & Branding Group socioloģiskās aptaujas rezultātiem.

Вода из крана, архивное фото - Sputnik Latvija
Ukraiņiem skaidro, kādu labumu dod atteikšanās no karstā ūdens mājokļos

Tiek atzīmēts, ka 91% aptaujāto Ukrainas iedzīvotāju samazinājuši savus līdzšinējos izdevumus.

Piemēram, no atvaļinājuma atteikušies 54% aptaujāto, apģērbam un apaviem mazāk sākuši tērēt 52%, pārtikas produktiem – 48%.

Tiek uzsvērts, ka statistiski vidējā ukraiņu ģimene asi samazinājusi izdevumus četrās, piecās ģimenes budžeta daļās.

Atsevišķi tiek minēti vecāka gadagājuma ukraiņu tēriņi. Piemēram, saskaņā ar aptaujas rezultātiem, visbiežāk viņi taupa uz pārtikas produktu rēķina – 68%, uz ārstēšanās un medikamentiem – 57%, uz komunālajiem maksājumiem – 48%, uz sakaru līdzekļiem – 21%.

Aptauja, kurā piedalījās vairāk nekā 2000 respondentu no visas Ukrainas, tika rīkota no šī gada 21. līdz 30. maijam. Atlases maksimālā kļūda nepārsniedz 2,2%.

Борщ с пампушками и рюмкой водки в Омском ресторане Колчак - Sputnik Latvija
Ukrainas sociālās politikas ministrs: ukraiņi pārāk daudz ēd

Pēc 2014. gada notikumiem Ukrainas ekonomika sarūk. Oficiālā Kijeva cenšas īstenot ekonomikas reformas, ņem kredītus no Rietumiem, kas ietekmē pilsoņu labklājību: komunālo pakalpojumu tarifi turpina pieaugt, savukārt algas un sociālie pabalsti saglabājas zemā līmenī. Turpinās masveida darbaspēka emigrācija uz ārvalstīm un no reģioniem uz galvaspilsētu un lielpilsētām.

2018. gada beigās Ukrainas Valsts statistikas dienests publicēja datus, saskaņā ar kuriem, aiz oficiālās nabadzības sliekšņa robežas dzīvo praktiski trešā daļa ukraiņu.

Ziņu lente
0