Ušakovam – budžets, Amerikam – transports: ar ko nodarbosies eirodeputāti

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс
Мэр Риги Нил Ушаков и вице-мэр Риги Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
EP deputāti no Latvijas izraudzījušies komitejas atbilstoši interesēm: dažu interesē kultūra, citu – transports.

RĪGA, 5. jūlijs — Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāti sadalījušies pa 20 komitejām un divām apakškomitejām, liecina informācija EP vietnē.

EP reglaments paredz, ka komiteju locekļus ieceļ politiskās grupas un pie politiskajām grupām nepiederošie deputāti. Vietu "tirdzniecība" starp grupām ir aizliegta. Pirmajās sēdēs, kas sāksies 8.jūlijā, katra komiteja ievēlēs priekšsēdētāju un ne vairāk kā četrus priekšsēdētāja vietniekus.

EP deputāti no Latvijas strādās astoņās dažādās komitejās.

Bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņa") strādās Budžeta komitejā.

В Латвии началось голосование на выборах в Европарламент - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kas ir visi šie cilvēki: neērti jautājumi par Eiropas Parlamenta vēlēšanām

Bijušais galvaspilsētas vicemērs Andris Ameriks ("Gods kalpot Rīgai /"Saskaņa") pārstāvēs Latviju Transporta un tūrisma komitejā. Šajā komitejā darbosies arī Roberts Zīle (Nacionālā apvienība), kurš tajā strādāja arī iepriekšējā EP sasaukumā. Izvēle nav nejauša – Zīle vada "Rail Baltica draugu" grupu.

Pie tam Zīle kopā ar Inesi Vaideri ("Jaunā Vienotība") strādās Ekonomikas un monetārās politikas komitejā. Arī šo posteni viņš saglabājis kopš iepriekšējā sasaukuma, bet Vaidere agrāk strādāja Budžeta, kā arī Iekšējā tirgus un patērētāju tiesību aizsardzības komitejās.

Ameriks strādās arī Petīciju komitejā kopā ar Tatjanu Ždanoku (LKS), kura savukārt strādās arī Nodarbinātības un sociālo lietu komitejā.

Bijusī kultūras ministre Dace Melbārde (Nacionālā apvienība) strādās Kultūras un izglītības komitejā, savukārt Sandra Kalniete ("Jaunā Vienotība") no jauna pārstāvēs Latviju Ārlietu komitejā, kurā viņai būs vēl viens kolēģis no Latvijas – Nils Ušakovs.

Ivars Ījabs ("Attīstībai/Par!") strādās Rūpniecības, pētījumu un enerģētikas komitejā.

Ziņu lente
0