Politika

Brexit atbalstošie deputāti sarīkoja demaršu Eiropas Parlamenta sēdē

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasШтаб-квартира Европейской комиссии
Штаб-квартира Европейской комиссии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijai jāizstājas ES 31. oktobrī, taču pagaidām valdošā Konservatīvā partija nodarbojas ar strīdiem par jauno līderi.

RĪGA, 2. jūlijs – Sputnik. Lielbritānijas izstāšanos no ES atbalstošie deputāti sarīkoja demaršu Eiropas Parlamenta jaunā sasaukuma pirmajā sēdē Strasbūrā, vēsta RIA Novosti.

ES ieilgušā kandidātu saskaņošanas procesa dēļ jaunā spīkera vēlēšanas tika pārceltas uz 3. jūliju, tādēļ sēdi vadīja aizejošais spīkers Antonio Tajani.

Президент Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Latvija
Francijas prezidents nosauca ieilgušās pārrunas par ES posteņiem par izgāšanos

Viņš pasludināja sesiju par atklātu un palūdza eirodeputātus piecelties kājās, kamēr skanēs Eiropas himna. Taču 28 deputāti no Naidžela Faradža grupas, Brexit atbalstītāji, pagriezās ar muguru pret zāli un tā nostāvēja līdz himnas beigām, ar ko izraisīja citu eirodeputātu pārsteiguma pilnus skatienus.

"Klausīties ES himnu, pat ja jūs neatbalstāt tās uzskatus, ir cieņas jautājums," paziņoja Tajani.

Taču daži eirodeputāti ieradās uz sēdi spilgti dzeltenos t-kreklos ar uzrakstiem "Stop Brexit".

Lielbritānijai jāizstājas ES 31. oktobrī, taču pagaidām valdošā Konservatīvā partija nodarbojas ar strīdiem par jauno līderi. Tiek gaidīts, ka jaunā premjera vārdu nosauks jūlijā, un pēc tam parlaments dosies brīvlaikā, tāpēc darbs saistībā ar Brexit situācijas risināšanu var sākties ne agrāk kā septembra pirmajā pusē vai vidū. Iepriekš parlaments četras reizes noraidījis ar ES jau saskaņoto darījumu. Brisele, piekrītot dokumenta saturam, paziņoja, ka izmaiņas tajā nav iespējamas.

Ziņu lente
0