Briti pārsteigti par to, kā viņu lidmašīnas "aizsargā" Igauniju

© Фото RAFБританский истребитель сопровождает российский самолет
Британский истребитель сопровождает российский самолет - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ziņa par britu iznīcinātājiem, kuri bija spiesti pacelties gaisā virs Baltijas, lai pavadītu Krievijas GKS lidmašīnas, radījusi dzīvu atbalsi portāla Daily Mail lasītāju vidū. Daudzi bija pārsteigti par to, ar ko nodarbojas Igaunijā dislocētie britu piloti.

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Otrdien Lielbritānijas iznīcinātāji Eurofighter Typhoon bija spiesti divas reizes pacelties gaisā no Emari aviobāzes Igaunijā, lai pavadītu Krievijas Gaisa kosmisko spēku lidmašīnas, kas pārvietojās starptautiskajā gaisa telpā netālu no Igaunijas robežām.

Informāciju par to publicēja britu portāls Daily Mail, tā radīja dzīvu lasītāju atbalsi, vēsta Sputnik Igaunija.

Piemēram, daudzi lasītāji vaicāja, ko karaliskie GS dara tik tālu no mājām un vai viņi var principā nosargāt Igauniju. Daudzi taisnīgi atgādināja, ka Krievijas kara lidmašīnām bija tiesības izmantot saviem mērķiem starptautisko gaisa telpu.

"Par ko tad ir runa? Krievi lidoja starptautiskajā gaisa telpā. Karaliskie GS bija tālāk no mājām nekā viņi," attrauca lietotājs avonman1.

"Vai tad Igaunijai nav savu gaisa spēku? Ko britu lidmašīnas dara virs Baltijas?" apjautājās lasītājs Steven Newsom.

"Kā Lielbritānija var aizsargāt Igauniju, ja tā pat nespēj nodrošināt vilcienu kustību pēc grafika?" ironiski piezīmēja George McSwinton.

Daži lasītāji norādīja uz Krievijas iznīcinātāju pārāko ārējo izskatu salīdzinājumā ar britu lidmašīnām.

"Krievijas lidmašīnas izskatās ļoti modernas," uzskata Thanks trump.

"Krievijas lidmašīnas ir tik elegantas salīdzinājumā ar britu (lidmašīnām – red.), kas atgādina desiņas," atzīmēja thebestcountry.

"Taifūni" atgādina lidojošus zārkus."Su-27" ir elegances iemiesojums!" — secināja kinchevk1.

Истребитель F-16 - Sputnik Latvija
NATO aviācija pārbauda savu cīņas gatavību Igaunijas debesīs

Daily Mail informēja, ka iznīcinātāji pirmo reizi pacēlušies gaisā, lai virs Somu līča pavadītu Krievijas kara transporta lidmašīnu An-12. Vēlāk 25. martā britu "Taifūni" no jauna bija spiesti pacelties gaisā, lai pavadītu divus Su-27 un transporta Il-22, kas devās uz Kaļiņingradu.

Iepriekš vēstīts, ka ASV un citu NATO bloka valstu kara aviācija kļūst aizvien aktīvāka Krievijas robežu tuvumā. Savas darbības rietumvalstis aizbildina ar nepieciešamību mazināt "draudus", ko it kā radot Krievija.

Krievijas valsts jau vairākkārt ir apliecinājusi: tai nav agresīvu nodomu un plānu uzbrukt jebkurai NATO valstij. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pauda pārliecību, ka NATO tas ir labi zināms, taču alianse izmanto ieganstu, lai dislocētu lielāku skaitu tehnikas un bataljonu pie Krievijas robežām.

Ziņu lente
0