Populārs amerikāņu izdevums ieteicis atpūsties Krimā

© Sputnik / Alexey Malgavko / Pāriet pie mediju bankasДорога на горе Ай-Петри в Крыму
Дорога на горе Ай-Петри в Крыму - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums Los Angeles Times pastāstīja, ka pussala izceļas ar gleznainām ainavām un vietējo iedzīvotāju viesmīlību: "patiess skaistums" un "neskarts autentiskums".

RĪGA, 26. jūnijs — Sputnik. Lielākais Kalifornijas štata (ASV) izdevums Los Angeles Times augstu novērtējis Krimas pussalas skaistumu un vēsturiskās vietas – pēc tā domām, Krima ir viena no interesantākajām vietām amerikāņu tūristu ārzemju braucieniem, vēsta Sputnik Igaunija.

Materiāla autors Džefs Opdaiks raksta, ka amerikāņiem Krima vispirms asociējas ar Jaltas konferenci 1945.gadā, kurā antihitleriskās koalīcijas līderi izlēma pēckara pasaules kārtības likteni un kara beigas.

Крым, замок Ласточкино гнездо - Sputnik Latvija
Krimā nosaukuši ārzemnieku skaitu, kuri apmeklējuši pussalu kopš gada sākuma

Taču pussalas vēsture nebeidzas ar šo faktu – žurnālists stāsta, ka tā ir ilga un sarežģīta.

"Krimas vēsture ir ilga un sarežģīta. Šodien tā ir Krievijas kontrolē, kā tas bija agrāk – dažkārt kā autonoms reģions, dažkārt kā Padomju Savienības daļa – no 1783.gada. 50.gados Ņikita Hruščovs to uzdāvināja Ukrainai kā simbolisku žestu, kad Ukraina kā valsts vēl nepastāvēja," – pussalas galvenos vēsturiskos notikumu pavērsienus atgādināja Džefs Opdaiks.

Viņš vērtēja, ka pussala izceļas ar gleznainām ainavām un vietējo iedzīvotāju viesmīlību, "patiesu skaistumu" un "neskartu autentiskumu".

Kurp doties, ko apskatīt

Žurnālists iesaka tūristiem sākt savu ceļojumu no Jaltas, ko viņš salīdzina ar amerikāņu Santabarbaru. Pussalas ievērojamāko vietu sarakstā viņš iekļāvis Voroncova un Livādijas pilis, Ai Petri kalnu, "Bezdelīgas ligzdu", Balaklavas pazemes ejas, vīna darītavu "Masandra", dženoviešu cietoksni Sudakā.

Крым на карте - Sputnik Latvija
Eiropā pieaug cilvēku skaits, kuri uzskata Krimu par Krievijas daļu

Žurnālists atgādināja lasītājiem, ka vispirms ir jāsarūpē Krievijas vīza un jāņem līdzi skaidrā nauda. Tāpat viņš uzskaitīja vietējās viesnīcas, kur var pārnakšņot pussalā, kafejnīcu un restorānu sarakstu.

Detalizētā materiāla noslēgumā publicēta informācija par maršrutu ASV pilsoņu ceļojumam uz Krimu, aptuvenās transporta un pārtikas produktu cenas.

Krima kļuva par Krievijas reģionu pēc referenduma 2014.gadā pussalas teritorijā, kurā 96,77% Krimas Republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju atbalstīja iekļaušanos Krievijas sastāvā. Krimas valdība organizēja referendumu pēc valsts apvērsuma Ukrainā 2014.gada februārī. Ukraina vēl joprojām uzskata, ka Krima ir tās okupētā teritorija. Krievijas valdība jau vairākkārt ir norādījusi, ka Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, atbilstoši starptautiskajām tiesībām un ANO Statūtiem nobalsoja par pievienošanos Krievijai. Valsts prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka Krimas jautājums ir slēgts uz visiem laikiem.

Ziņu lente
0