Politika

Mitrofanovs prognozējis Eiropas Savienības un Krievijas attiecības tuvākajā laikā

© Sputnik / Sergey MelkonovЕвродепутат Мирослав Митрофанов
Евродепутат Мирослав Митрофанов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas politiķis uzskata: labi, ka no Latvijas Eiropas Parlamentā nav ievēlēti jauni vēl aizkaitinātāki un motivētāki Krievijas pretinieki.

RĪGA, 25. jūnijs - Sputnik. Eiropas Parlamenta deputāts Miroslavs Mitrofanovs neuzskata, ka tuvālajā laikā iespējamas krasas pārmaiņas ES un Krievijas attiecībās, ņemot vērā jauno EP sastāvu.

"Uzskatu, ka krasas pārmaiņas Eiropas un Krievijas attiecībās tuvākajā laikā nav gaidāmas, vienlaikus iespējama uzmanības fokusa maiņa. Gaidāms, ka tas pakāpeniski pārvietosies uz ES un ASV attiecību pusi, ņemot vērā augošo globālo tirdzniecības karu, ASV un Irānas konflikta saasināšanos, krīzi attiecībā uz līgumu par maza un vidēja darbības attāluma raķetēm, kā arī augošo plaisu ES un ASV attieksmē pret Parīzes (klimata – red.) vienošanos un plašākā kontekstā – pret klimata līdzsvara zuduma pārvarēšanu," deputāts pastāstīja RIA Novosti.

Бундестаг - Sputnik Latvija
Politika
Bundestāgā pastāstīja par vilšanos saistībā ar sliktajām attiecībām ar Krieviju

Viņš norādīja, ka "putns manāms pēc lidojuma, parlaments – pēc pirmajām rezolūcijām ārpolitikā." "Ļoti svarīgi, kā mainījies desmit vadošo rusofobu sastāvs – var ņemt Krievijai naidīgo rezolūciju autoru vārdus un paskatīties, cik daudzi no viņiem ievēlēti atkārtoti. No Latvijas deputātiem, kuri atkārtoti ievēlēti Eiropas Parlamentā, šajā ziņā nekas nav mainījies. Labā ziņa ir tā, ka no Latvijas nav ievēlēti jauni vēl aizkaitināti un motivēti Krievijas pretinieki. Un mēs labi zinām, ko sagaidīt no atkal ievēlētajiem vecajiem," teica politiķis.

Krievijas un rietumvalstu attiecības pasliktinājās sakarā ar situāciju Ukrainā un Krimas dēļ, kura atgriezās Krievijas sastāvā pēc referenduma. Rietumi, apsūdzot Krieviju par iejaukšanos Ukrainas iekšlietās, ieviesa pret to sankcijas, Maskava veica atbildes pasākumus, uzņēma kursu uz importa aizvietošanu un daudzkārt paziņoja, ka runāt ar to sankciju valodā ir neproduktīvi.

Ukraina joprojām uzskata Krimu par savu okupēto teritoriju. Krievijas valdība jau vairākkārt ir atgādinājusi, ka Krimas iedzīvotāji demokrātiskā ceļā, atbilstoši starptautiskajām tiesībām un ANO statūtiem nobalsoja par atgriešanos Krievijas sastāvā. Krievijas prezidents norādīja, ka Krimas jautājums ir slēgts uz visiem laikiem.

Ziņu lente
0