NATO izvērtēja militāra konflikta varbūtību ar Krieviju

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasАмериканские ракеты Patriot
Американские ракеты Patriot  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Un pie reizes paziņoja, ka uz Baltiju ir jānosūta vēl vairāk amerikāņu karaspēku.

RĪGA, 22. jūnijs – Sputnik. Militārs konflikts starp Krieviju un Ziemeļatlantijas aliansi ir maz iespējams, bet tomēr to nevar izslēgt pavisam, teikts NATO Aizsardzības koledžas ziņojumā "Kāpēc Baltijai ir nozīme. NATO ziemeļaustrumu robežas aizsardzība".

Dokumentā norādīts, ka uz Baltiju ir jānosūta vēl vairāk amerikāņu karaspēku, jo, pēc ziņojuma autora domām, Baltijas republikas var kļūt par Maskavas "veidu, kā izjaukt Eiropas drošības arhitektūru".

Разрушенное в результате натовской бомбардировки здание Союзного полицейского управления в Белграде - Sputnik Latvija
Viedoklis
Labs biznesa projekts: 15 gadu laikā NATO izsūknējusi no Latvijas 5 miljardus eiro

"Pēdējo desmit gadu laikā Krievijas Federācija nodemonstrēja nolūkus iedragāt Eiropas drošības arhitektūru. Militāra konflikta risks starp NATO un Krieviju ir zems, taču nedrīkst to neizskatīt kā varbūtību. Risku samazināšanas nolūkos alianses savaldīšanas potenciāls Baltijas republikās ir jānostiprina, nosūtot uz Baltijas zemi Amerikas karaspēkus. Karavīru izvietošanai ir jāpapildina esošās vienošanās attiecībā uz karaspēku klātbūtnes paplašināšanu," raksta dokumenta autors.

Iepriekš ASV Kongresā piedāvāja izsniegt NATO Austrumeiropas dalībvalstīm, kuras turpina izmantot padomju ieročus, kredītus amerikāņu tehnikas iegādei. Pēc likumdevēju domām, alianses sabiedrotie ir spiesti iegādāties rezerves daļas Krievijā, un tāpēc ir atkarīgas no Maskavas.

Rietumu politiķi, tostarp augsta līmeņa NATO pārstāvji, pastāvīgi runā par "Krievijas draudiem". Taču Maskava vairākkārt uzsvērusi, ka Krievija nekad nevienam neuzbruks.

Pēc ĀM vadītāja Sergeja Lavrova sacītā, aliansei ir labi zināms, ka Maskavai nav šāda veida plānu, taču tā turpina izmantot šo ieganstu, lai Krievijas robežu tuvumā izvietotu vairāk tehnikas un bataljonu.

Ziņu lente
0