Eiropai Valdis vajadzīgs: Junkers nopriecājās par Dombrovska atgriešanos

© Sputnik / Sergey MelkonovВалдис Домбровскис во время голосования на выборах в Европарламент в Риге
Валдис Домбровскис во время голосования на выборах в Европарламент в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valda Dombrovska vietu Eiropas Parlamentā ieņems Inese Vaidere.

RĪGA, 21. jūnijs – Sputnik. Valdis Dombrovskis ("Jaunā Vienotība") nolēma nolikt eirodeputāta mandātu, lai arī pārejas periodā turpinātu darbu Eiropas Komisijā, raksta Press.lv.

Šobrīd Dombrovskis Eiropas Komisijā ieņem viceprezidenta amatu eiro un sociālā dialoga jautājumos. Valdošā koalīcija vienojās izvirzīt viņu eirokomisāra amatam arī nākamajā Eiropas Komisijas sasaukumā, kurš uzsāks darbu šī gada rudenī. Līdz šim Dombrovskis, kurš tika ievēlēts Eiropas Parlamentā, varēja vai nu saglabāt eirodeputāta mandātu, vai arī atteikties no tā.

"Esmu izlēmis neizmantot savu mandātu Eiropas Parlamentā un turpināt strādāt Junkera komisijā. Tas nodrošinās vietas nepārtrauktību Latvijai Eiropas Komisijā, kā arī ļaus man turpināt darbu pie ekonomikas un finanšu dokumentiem," uzrakstīja Dombrovskis savā Twitter.

Viņa vietu Eiropas Parlamentā ieņems nākamais kandidāts sarakstā – iepriekšējā sasaukuma eirodeputāte Inese Vaidere. Viņa savā sociālo tīklu lapā novēlēja kolēģim veiksmi.

"Ir svarīgi, lai Eiropas Komisijā iekļūst stiprs un pieredzējis politiķis. Dombrovskis ir labākais Latvijas eirokomisāra kandidāts. Veiksmi Valdim, kurš turpinās darbu ES. Līdz ar to mans darbs Eiropas Parlamentā netiek pārtraukts un turpinās," uzrakstīja Vaidere Twitter vietnē.

"Esmu šonedēļ pārrunājis ar Ministru prezidentu darba turpināšanu EK. Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijai ir būtiski saglabāt esošo ietekmi EK, īpaši ņemot vērā darbu pie nākamā Eiropas Savienības daudzgadu budžeta," paskaidroja savu lēmumu Dombrovskis aģentūrai LETA.

Jaunajā Eiropas Komisijā Dombrovskis vēlētos turpināt darbu ekonomikas un finanšu jomā, lai "stiprinātu Eiropas un Latvijas ekonomiku".

"Tās ir lieliskas ziņas, ka viceprezidents Dombrovskis turpinās darbu manas Komisijas sastāvā. Eiropai Valdis vajadzīgs," uzrakstīja Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers savā Twitter lapā.

Viņš norādīja, ka pateicoties Dombrovska nopietnajai attieksmei pret daudzām svarīgām problēmām, kas saistītas ar ekonomikas un finanšu tirgu vadību, viņu ir grūti aizstāt.

"Esmu ļoti priecīgs arī tāpēc, ka Latvijas valdība nolēma izvirzīt Dombrovski kā kandidātu nākamajā Eiropas Komisijā. Esmu pārliecināts, ka topošais Komisijas prezidents pēc nopelniem novērtēs tāda savas komandas stipra locekļa priekšrocības, kā Valdis," pateica Junkers.

Kas kļūs par nākamo Eiropas Komisijas prezidentu, pagaidām nav skaidrs. Šo jautājumu ES valstu vadītāji apspriež Eiropas Padomes samitā Briselē, taču ir gaidāms, ka galīgo lēmumu viņi pagaidām nespēšot pieņemt pretrunu starp valstīm un politiskajām grupām dēļ.

Ziņu lente
0